''Σερσέ λα φαμ'': Η πλατεία του χωριού στο κέντρο της Αθήνας

Μια απόδραση από τον χρόνο προσφέρει το μοντέρνο καφενείο.

Σερσε λα φαμ

Είναι μια σπάνια συνθήκη αυτή που έχει καταφέρει να συνθέσει το "Σερσέ λα Φαμ", το μοντέρνο καφενείο της Μητροπόλεως, που φέρνει αύρα καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, με την αυθεντική καρτποσταλική σαγήνη του να λειτουργεί ως χρονομηχανή κι απόδραση συγχρόνως.

Σερσε λα φαμ

Φωλιασμένο στην πλατεΐτσα απέναντι από τη Μητρόπολη, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα και στήνει το ιδανικό σκηνικό όχι μόνο για να αισθανθείς τουρίστας στην πόλη σου, ανάμεσα στο υπόλοιπο multi culti κοινό που συγκεντρώνει από νωρίς για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και χάζι, αλλά και για να νιώσεις σαν να έχεις βρεθεί στην πλατεία του χωριού, χωρίς καν να φύγεις απ’ το κέντρο της πόλης, όταν δίνεις τα απογευματινά σου ραντεβού για τσίπουρο, κρασάκι και μεζέ.

Σερσε λα φαμ 1

Στην αίσθηση σιγοντάρει το μενού που έχει φρεσκάρει η Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, φέρνοντας εδώ την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, και το μοναδικό της χάρισμα για πιάτα που ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς στην αυλή της γιαγιάς.

Σερσε λα φαμ

Για τους early risers, το πρωινό της Σταυριανής, δηλαδή ένας δίσκος γεμάτος εκλεκτές λιχουδιές όπως χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, κερκυραϊκό νούμπουλο, κρητική γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι και στραγγιστό γιαούρτι, είναι ένα βασιλικό ξεκίνημα για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.