Κοσμοπολιτικό fusion σε μια εξωτική όαση του ''Huracan''

Μια συνάντηση της Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής σε έναν κήπο χρωμάτων.

Huracan

Σε… απευθείας σύνδεση με την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα Nikkei, χωρίς να λείπουν οι ευρύτερες νοτιοαμερικανικές αναφορές, το δημοφιλές bar-restaurant της Γλυφάδας αποτελεί ένα από τα αγαπημένα meeting points των νοτίων, και όχι μόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλη η δράση συγκεντρώνεται στον signature εξωτικό κήπο του "Huracan", μια αληθινή όαση αποσύνδεσης από τη συνεχή ένταση της πόλης.

Huracan

Βamboo και πέτρα "καδράρουν" τον υπέροχο κήπο που αφήνει τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις ροζ μπουκαμβίλιες να σαγηνεύσουν. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η γεύση του "Huracan", που παντρεύει τις ιαπωνικές μαγειρικές τεχνικές με τα υλικά της περουβιανής γης. Οι δύο πολιτισμοί, της Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, πρωταγωνιστούν σε πιάτα με πολυεπίπεδες ιδέες, φίνες γεύσεις και εκρηκτικά χρώματα.

Huracan

Το διαπιστώνεις στο nigiri λευκού ψαριού όπου η κρέμα φιστικιού δένει φινετσάτα με τα σπαράγγια της θάλασσας και το αβγολέμονο. Εκπλήξεις επιφυλάσσει και το ολοκαίνουργιο μενού που κάνει ένα ενδιαφέρον άνοιγμα σε πιο comfort προσανατολισμό. Κάπως έτσι, το κομψό και απολαυστικό γαστρονομικό παζλ συμπληρώνουν παιχνιδιάρικά πιάτα, όπως τα tacos με χταπόδι, αλλά και η λίστα με τα –ιδανικά για pairing– κοκτέιλ της δουλεμένης λίστας.   

Περισσότερες πληροφορίες

Huracan

Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.