Στη ''Σουρτούκω'' για μεζέδες της παρέας που γυρίζουν την Ελλάδα

Μια αυλή που γεμίζει με μυρωδιές από γνώριμες και παραλλαγμένες συνταγές.

396A9102

Μας συστήνεται ως γυρίστρα, μπελαλού και μεζεκλού, και, όντως, η γραφική ταβέρνα-μεζεδοπωλείο του Βύρωνα ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυθεντική διασκέδαση. Φιλόξενη, μερακλού και ανοιχτόκαρδη, η "Σουρτούκω" τώρα το καλοκαίρι μάς στρώνει στην πίσω αυλίτσα και στα μαρμάρινα τραπέζια μπροστά στο μαγαζί, ακούει ρεμπέτικα, τις Κυριακές το απόγευμα και ζωντανά, και μας σερβίρει εκλεκτό κρασί, μπίρες, ρακή και τσίπουρο.

396A9104

Της αρέσουν οι ελληνικές και πολίτικες λιχουδιές και γυρίζει την Ελλάδα φέρνοντας στο πιάτο μας καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες σε νόστιμα μαγειρέματα, ό,τι πρέπει για μοιρασιά με την παρέα σε χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. Η χωριάτικη έρχεται με λουκουμάδες φέτας, ντομάτα, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, ελιές και κάππαρη, στην πράσινη σαλάτα προσθέτει φράουλα και καρύδι, το ταμπουλέ το φτιάχνει με κινόα και πλιγούρι, ενώ οι κυδωνάτες πατάτες αρωματίζονται με φρέσκα μυρωδικά και νοστιμίζουν με τσαλαφούτι Καρπενησίου.

396A9075

Οι μεζέδες της έχουν μαμαδίστικο άγγιγμα κι αυτό το κάτι που κάνει τη διαφορά, όπως η πολύ δημοφιλής τυρόπιτα κανταΐφι με μπεσαμέλ τυριών, ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας και μαύρο σουσάμι, οι μανιάτικες τσουχτές με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα και αβγό, το μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκορδάκι, το βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης με ψητή πατάτα, τυρί κρέμα και βινεγκρέτ μουστάρδας και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου στη σχάρα. 

396A9051

Περισσότερες πληροφορίες

Σουρτούκω

Λ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.