Ιταλικό πανόραμα comfort γεύσεων στο Bellagio

H trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας.

​​​​Bellagio © Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι μόνο υπηρετεί με διάχυτη αίσθηση αυθεντικότητας τον όρο trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, αλλά συνεχώς αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας. Στο "Bellagio", τη διαφορά την καταλαβαίνεις από τις λεπτομέρειες και κυρίως από τη μαστόρικη ζύμη pinsa της πίτσας που ψήνεται στον εντυπωσιακό περιστροφικό φούρνο της ανοιχτής κουζίνας και "μιλάει" άψογα ιταλικά!

​​​​bellagio

Εξαιρετικό δείγμα η tartufata με κρέμα από πάστα τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο και baby ρόκα. Η λίστα του με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον μεσογειακό και ελληνικό αμπελώνα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ στα της κουζίνας συναντάμε τις εμβληματικές γεύσεις της γείτονος, όπως η carbonara romana, αλλά και η πιο έντονη παραλλαγή της, με τρούφα.

bellagio

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλοφαγικές του προτάσεις είναι και η melanzana alla stracciatella με τραγανή γεμιστή μελιτζάνα με στρατσιατέλα, παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας. Η cosy και ταυτόχρονα κομψή σάλα του είναι ιδανική και για aperitivo μετά τη δουλειά με εξέχουσα θέση να καταλαμβάνει το περιζήτητο signature cocktail Fragola με red vermut, aperol, χειροποίητο σιρόπι φράουλας και lime.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.