Για aperitivo στον ιμπρεσιονιστικό κήπο-έργο τέχνης του "Artisanal"

Τα πιάτα του Δημήτρη Δημητριάδη ξυπνούν τις γευστικές μας μνήμες.

Artisanal

Οι πράσινες αποχρώσεις της βλάστησης και οι αντανακλάσεις της γυάλινης orangerie θα μπορούσαν να απεικονίζονται σε πίνακα του Μονέ από τον κήπο του στο Giverny. Ωστόσο, το "Artisanal" βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη γειτονιά της Κηφισιάς και υποδέχεται στον κήπο-ποίημα και στη θεατρική του σάλα όσους αναζητούν ένα σκηνικό για νοερές αποδράσεις. Με ολόφρεσκο μενού με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, εδραιωμένο στην εποχική πρώτη ύλη από μικροπαραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει το concept της μοντέρνας κουζίνας με ψαγμένες λεπτομέρειες.

Artisanal

Απλά και οικεία, αλλά ταυτόχρονα σύνθετα, τα πιάτα του ξεχωρίζουν, όπως οι άγριες αγκινάρες με ελαφριά σκορδαλιά αμυγδάλου, πέστο μυρωδικών και πεκορίνο Αμφιλοχίας που ξυπνούν τις γευστικές μας μνήμες. Το περίφημο brunch του, που φέρνει καθημερινά ελληνική παραδοσιακή γεύση στο τραπέζι μας, αλλά και το κομψό after office aperitivo συνθέτουν το signature κολάζ, παντρεύοντας τις γευστικές εμπειρίες με τις στιγμές αυθεντικής χαλάρωσης.

Artisanal

Ντελικάτα γλυκά με πρωταγωνιστή τον μπαμπά με παλαιωμένο τσίπουρο και καρπάτσιο ροδάκινου μας ταξιδεύουν, με ξεναγό τη δημιουργική ματιά του νέου pastry chef Γιώργου Θυμιάκου. Όχι ότι η εκλεκτική cocktail list μάς αφήνει ασυγκίνητους, με τη δροσιστική White sangria, αρωματισμένη με ροδάκινο, πεπόνι και φράουλα, να προσθέτει λίγο ακόμη καλοκαιρινό ταμπεραμέντο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.