Στη "Δάφνη" η εποχικότητα είναι πάνω απ’ όλα

Με την Αριστέα Βλάχου στο τιμόνι, το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου προσφέρει ένα πανόραμα της ελληνικής κουζίνας.

Δάφνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Είκοσι πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας έχει συμπληρώσει το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου, το οποίο συνεχίζει την off road διαδρομή του στο χάρτη του απλού κατανοητού φαγητού και των ελληνικών γεύσεων. Και όλα τα έχει περάσει με την ίδια σεφ στο τιμόνι: Η Αριστέα Βλάχου ευθύνεται για τη μακρά, σταθερή διαδρομή της "Δάφνης", ανανεώνοντας διαρκώς το μενού με βάση την εποχικότητα, την ποικιλία και, φυσικά, την έμπνευσή της ως κινητήρια δύναμη στην κουζίνα.

Δάφνη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε καμία περίπτωση όμως η σταθερότητα δεν συνεπάγεται και έλλειψη εκπλήξεων. Με βάση το "μαγικό" χαρτάκι, το οποίο συμπληρώνεται με πρώτες ύλες που η Αριστέα ανακαλύπτει στη βιολογική λαϊκή, στήνεται η ακολουθία των πολυάριθμων πιάτων της ημέρας, που σπανίως επαναλαμβάνεται. Αν ωστόσο θέλετε να εξερευνήσετε το αλά καρτ μενού, που προσφέρει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζυμαρικά και κρέας. Εδώ ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά χειροποίητα νιόκι, οι old school ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια, όπως και το άρτια ψημένο συκώτι. Οι σταθεροί φίλοι πολλοί – δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ζητάνε τους αφράτους, αρωματικούς και διόλου λαδοπιωμένους κολοκυθοκεφτέδες πριν καν δουν τον κατάλογο. Αυτές και άλλες εγκάρδιες και αυθεντικές γεύσεις με υλικά "από το πάνω ράφι" θα απολαύσετε σε μια πάλαι ποτέ αποθήκη ζάχαρης, πάνω στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανάμεσα σε ελιές, πλατάνια και φυσικά δάφνες.   

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.