Πάσχα με ιδιαίτερα μενού στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Σε πασχαλινούς ρυθμούς συντονίζονται μεγάλα αθηναϊκά ξενοδοχεία, προσφέροντας σε όσους παραμείνουν στην πόλη ξεχωριστά μενού για το βράδυ της Ανάστασης και το λαμπριάτικο γεύμα.

Gbroofgarden

Μεγάλη Βρεταννία

Μαγική η θέα και η ατμόσφαιρα στο "GB Roof Garden", στον όγδοο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος, όπου θα σερβιριστούν τα εορταστικά γεύματα των ημερών. Για το βράδυ της Ανάστασης ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης προτείνει ένα ειδικό μενού που περιλαμβάνει μαγειρίτσα, τρυφερό αρνάκι στο φούρνο και άλλα εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα (€ 87 κατ΄άτομο), ενώ την Κυριακή του Πάσχα το εστιατόριο θα θυμίζει όπως πάντα μια παραδοσιακή "αυλή" στην καρδιά της πόλης με οβελία στη σούβλα αλλά και έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ φορτωμένο με εκλεκτά εδέσματα (€ 94 κατ’άτομο). 

Stgeorgelycabettus

St. George Lycabettus

Στον Λυκαβηττό το Άγιο Φως κατεβαίνει ατμοσφαιρικά από τον Αη Γιώργη, η συνέχεια ωστόσο περιλαμβάνει "ανάβαση" στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου St. George Lycabettus με τελικό προορισμό το εστιατόριο "La Suite Lounge" που προσφέρει ένα μοναδικό και βραβευμένο πανόραμα σε ολόκληρη την πόλης. Το ειδικό μενού για το βράδυ της Ανάστασης περιλαμβάνει από μαγειρίτσα παραδοσιακή ή με μανιτάρια και αρνάκι φρικασέ μέχρι κατσικάκι σε αμπελόφυλλα και αρνάκι αντικριστό (€ 48 κατ΄άτομο), ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα στηθεί ένας πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις (48 κατ’άτομο) την ίδια στιγμή που ειδικοί παιδαγωγοί θα απασχολούν τα πιτσιρίκια με δημιουργικό παιχνίδι και δώρα. 

fourseasons

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 

Πασχαλιά πάνω στη θάλασσα, και πιο συγκεκριμένα στην "Ταβέρνα 37" εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, προτείνει το εμβληματικό ξενοδοχείο στον κόλπο του Αστέρα. Ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Καρίνος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο πλούσιο μενού για το μεσημέρι της Κυριακής (€ 135 κατ’άτομο), που ξεκινά ανάμεσα σε άλλα με ορεκτικά στην "παραμάνα" και στη συνέχεια χαράσσει πλώρη για τα κλασικά και αγαπημένα του Πάσχα όπως το τρυφερό αρνάκι στη σούβλα και το κοκορέτσι. Σπιτικός μπακλαβάς με φιστίκι, εκμέκ κανταΐφι, και μωσαϊκό σοκολάτας με παγωτό βανίλια θα γράψουν ταιριαστό φινάλε, ενώ δεν θα λείπουν τα απαραίτητα κόκκινα αυγά και η ζωντανή μουσική.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.