Τα "hot" εστιατόρια της Πόλης του Φωτός

Εστιατόρια – προορισμοί για κάθε ουρανίσκο που αξίζει να μπουν στο γαστρονομικό σας καλεντάρι.

Παρίσι Αnthony Delanoix on Unsplash

Εκλεκτός προορισμός της καρδιάς των gourmet και των foodies, το Παρίσι τιμά τη φήμη του ως Μέκκα της υψηλής γαστρονομίας χωρίς αυτό να βγάζει από το κάδρο αξιόλογα ethnic και casual εστιατόρια. Επιλέξαμε μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις για την επόμενη γαστρονομική σας εξόρμηση. 

"Ogata"/ Ιαπωνία 

Μίνιμαλ και αφιερωμένο στην ιαπωνική τέχνη του ευ ζην, η "δεύτερη ιαπωνική πρεσβεία στο Παρίσι", όπως χαρακτηρίζεται από τον Michelin, που το έχει βραβεύσει με το πρώτο του αστέρι στον πρόσφατο φετινό κόκκινο οδηγό, "κουμπώνει" με την εσάνς της μοντέρνας συνοικίας Μαρέ. Στεγάζεται σε ιδιωτική έπαυλη του 17ου αιώνα, με την κουλτούρα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου ανθεί σε όλα τα επίπεδα του κτηρίου. Το προσεγμένο design με την αισθητική του Ιάπωνα σχεδιαστή Shinichiro Ogata ντύνει την γκαλερί που φιλοξενεί επιλεγμένα έργα τέχνης, την boutique με τα μοναδικά χαρμάνια από τσάι σερβιρισμένα σε καλαίσθητα σκεύη και τα wagashi (ιαπωνικά γλυκίσματα) αλλά και το "Atelier" με τα σπάνια αντικείμενα όπως φίνα κεραμικά και δοχεία για sake. Στο εστιατόριο, η ραφινάτη και εποχική κουζίνα είναι ένα ζεν ταξίδι στην ιαπωνική παράδοση. 16 Rue Debelleyme, ogata.com

Mon Square
Mon Square
Παστέλ αποχρώσεις στην σικ σάλα του "Mon Square"

"Mon Square"/ Brasserie 

Ο Κουεντίν ντε Φλοριό, μετά από σοβαρή 10ετή συνεργασία δίπλα στο διάσημο δίδυμο Ζαν Λουί και Ζιλμπέρ Κόστες, που φημίζονται για την εναλλακτική αρχιτεκτονική προσέγγιση των χώρων που έχουν επιμεληθεί, δημιούργησε το πρώτο του εστιατόριο. Στην σικ σάλα του οι παστέλ και οι απαλές ροζ αποχρώσεις κυριαρχούν ενώ στο μενού βρίσκουμε πιάτα μιας κλασικής μπρασερί όπως ομελέτα με κανθαρέλες, φιλέτο λαυράκι ή σολομού, παπάκι με πορτοκάλι, που σιγοντάρονται από επιλεγμένα κρασιά ή κοκτέιλ. 31 Rue Saint-Dominique, monsquarerestaurant.com

L’Épi d’Or
L’Épi d’Or
Εσάνς vintage γαλλικής κουλτούρας στο "L’Épi d’Or"

" L’Épi d’Or "/ Bistrot

Η Ελοντί και ο Ζαν – Φρανσουά Πιέζ, μετά το "La Poule au Pot", το εστιατόριο αστικής γαλλικής κουζίνας στην Rue Vauvilliers, άνοιξαν το "L’Épi d’Or" ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή. Το ζευγάρι διατήρησε το DNA του χώρου με vintage πιάτα στους τοίχους, μωσαϊκό στα πατώματα και δερμάτινα καθίσματα σερβίροντας πιάτα όπως steak tartare, pâté encroute (πατέ σε κρούστα), κροκ μεσιέ και αρνάκι μαγειρεμένο για 7 ώρες. 25 Rue Jean-Jacques Rousseau, jeanfranoispiege-jpb.com/a-lepi-dor

"Mokoloco"/ Μαροκo Αλγερία

Η Μόκο Χιραγιάμα και ο Ομάρ Κορέιτεμ μετέτρεψαν το "Mokonuts" από ένα μαγαζί με ελαφριά σνακ και καφέ σε εστιατόριο τα ηνία της κουζίνας έχουν ανατεθεί στα χέρια του σεφ Τζοάν Μπρισάζ. Από την κουζίνα βγαίνουν πιάτα εμπνευσμένα από τις μαροκινές και αλγερινές ρίζες του όπως τραγανό συκώτι κοτόπουλου "briouate" σερβιρισμένο με σάλτσα κυδωνιού, σαρδέλες στα κάρβουνα με σάλτσα "chermoula" (σάλτσα με βάση σκόρδο, κύμινο και κόλιανδρο), φρέσκο μπαρμπούνι με λεμόνι Meyer και χαρίσα καρότου, ψητό αρνί yakitori-style, pkaïla (ένα τυνησιακό ραγού με μοσχάρι, σπανάκι, λευκά φασόλια και κόλιανδρο σερβιρισμένο με κουσκούς. 74 Rue de Charonne, mokoloco.fr

"La Parade"/ Wine Restaurant

Ο Άλντβιν Μπιτς πριν ανοίξει τα φτερά του για να συνεργαστεί με τον Έλιοτ Λεφέβρ στο όμορφο αυτό concept, θήτευσε δίπλα σε ηχηρά ονόματα όπως ο Αλέν Ντικάς, ο Αλέν Πασάρ και ο Γκι Σαβουά. Με τις αποσκευές του λοιπόν γεμάτες φρέσκες ιδέες, εξαργυρώνει τις γαστρονομικές εμπειρίες του παίζοντας σε πολλά ταμπλό σε μια πολυεπίπεδη φόρμουλα που περιλαμβάνει από χαλαρό μεσημεριανό τις καθημερινές, brunch τα Σαβ/κα και φαγητό στο κελάρι τα απογεύματα με μια δυνατή λίστα φυσικών κρασιών επιλεγμένων αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ. 2 Rue des Goncourt, laparaderestaurant.fr

"Dupin"/ Bistronomie 

Στην κουζίνα του κομψού αυτού μπιστρό τα ηνία κρατά με επιτυχία εδώ και λίγο καιρό ο νεαρός Ναθάν Ελό, που ανέλαβε χρέη σεφ μετά τον Φρανσουά Παστό. Οι σπεσιαλιτέ του κινούνται στα μονοπάτια της μπιστρονομίας με πιάτα όπως στήθος περιστεριού με γλασαρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών, κουμ κουάτ Κορσικής και Chartreuse, χτένια με κολοκύθα, κάστανα και μανιτάρια και "τάρτα με το μέτρο" είναι κάποια από όσα θα βρείτε στο μενού. 11 Rue Dupin, restaurantdupin.com

Zola
Zola Paris

"Zola"/ Ιταλία

Ζυμαρικά ή πίτσα; Αυτή η ερώτηση δημιουργείται στο εστιατόριο του χαρισματικού εστιάτορα Ζαν Βαλφόρ λάτρη των οικείων γεύσεων που γενναιόδωρα προσφέρει στην καρδιά του "Passage des Panoramas", του παλαιότερου από τα επιστεγασμένα περάσματα του Παρισιού. Η συνταγή απλή: καλά ιταλικά προϊόντα, όμορφο ντεκόρ, άψογα εκτελεσμένες κλασικές σπεσιαλιτέ και τιμές προσιτές. Εδώ θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένα νιόκι και πίτσα μαργαρίτα ή με τρούφα με το spritz να ρέει σε αφθονία. Αναμφισβήτητα, ο Ιταλός νικητής της σεζόν. 62 Passage des Panoramas, zola.paris

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια