Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο "Nous" στον Κεραμεικό

Ένα «μυαλωμένο» concept που αγκαλιάζει το φαγητό, το ποτό και τη μοντέρνα τέχνη με σέξι περιτύλιγμα παρουσιάζει στο χώρο του παλιού «Funky Gourmet», και οσονούπω στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός.

Nous1

Φωτιά στα κόκκινα και στην μοντέρνα τέχνη μοιάζει να άναψε στον χώρο του παλιού "Funky Gourmet" το "Nous" που δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός μαζί με τους στενούς του φίλους Δημήτρη Σκούρα και Γρηγόρη Καπόπουλο της γνωστής ομώνυμης γκαλερί. Όπου και να στρέψω τη ματιά μου, εκτυφλωτικό ρουμπινί χρώμα καλύπτει τα πάντα, από τους τοίχους ως τις καρέκλες με την ψηλή πλάτη, και συναντά τις pop art εξτραβαγκάντσες του Mr. Brainwash, τον εντυπωσιακό King Kong με ολίγον από 007 του Orlinsky που στέκει ετοιμοπόλεμος στην είσοδο αλλά και την ατμοσφαιρικά φωτισμένη μπάρα που διατρέχουν σιδερένιες βέργες. Την ίδια στιγμή τα πάντα αντανακλώνται στο όλο καθρέφτες ταβάνι, ενώ οι spiritual μουσικές του DJ ακούγονται δυνατά από νωρίς δίνοντας παλμό. 

Marmarinos

Έχει σίγουρα κάτι σέξι και προκλητικό ο, "αφανής" στα χρόνια του Funky, ισόγειος χώρος του νεοκλασικού της οδού Παραμυθιάς που αποτελεί πλέον το επίκεντρο της δράσης του "Nous". "Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα club restaurant ή καλύτερα ένα restaurant club όπου θα μπορείς να απολαύσεις το φαγητό, το ποτό και μαζί μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Μέσα σε όλο αυτό ήρθε και κούμπωσε πολύ όμορφα η τέχνη. Κάθε μήνα τα έργα θα αλλάζουν, τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο, ο οποίος μπορεί να διατεθεί ολόκληρος για μεγάλες παρέες που επιθυμούν μια πριβέ εμπειρία, για residencies καλλιτεχνών και για άλλες εκδηλώσεις", εξηγεί ο Σταμάτης. 

Nous2

Ο κατάλογος εστιάζει στη μοντέρνα θαλασσοφαγία με διάφορες τσαχπινιές, άλλοτε πιο comfort, άλλοτε πιο fine, ενίοτε και ανάμεσα τους. Αλλιώτικη μπουγιαμπέσα με μελάνι σουπιάς και harissa σαν ορεκτική μαύρη θάλασσα, δροσιστικό και γήινο ταρτάκι από όσπρια με κρέμα καλαμποκιού και χαβιάρι, δημιουργικό και παιχνιδιάρικο γαλλικό στρείδι με pico de gallo, ντομάτα και κόλιανδρο, ευφάνταστα αν και κομματάκι αλμυρά χτένια με παρμεζάνα, γκουαντσιάλε και πραλίνα φουντουκιού, εξαιρετικό ριζότο Milanese με γλυκοφάγωτο φιλεταρισμένο μπαρμπούνι και τραγανή πετσούλα κοτόπουλου. Τα επιδόρπια επιμελείται ο Αλέξανδρος Κόνιαρης, ενώ τα signature cocktails παίρνουν ονόματα από πίνακες μοντέρνας τέχνης, όπως το ορεκτικό και φίνο Read My Lips (David Gernstein) με σαμπάνια, τζιν και βερμούτ. 

Nous3

Κάποια τραπέζια βγαίνουν ήδη και στον πεζόδρομο, κάτω από τις δερματόστικτες μορφές του Ποσειδώνα και της Αθηνάς που φιλοτέχνησε ο γνωστός graffiti artist Sake στη "μύτη" του κτιρίου, συναντώντας εκείνα του αντικρινού "Beauty Killed" και του "Proveleggios" που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. "Μας αρέσει αυτή η γειτονιά γιατί η χαλαρή της αύρα θυμίζει κάτι από νησί. Τα παιδιά στο "Beauty” κάνουν πολύ καλή δουλειά, δίπλα μας έχουμε τον Σωτήρη (σ.σ. Κοντιζά), παραδίπλα το "Aleria” και πολύ κοντά το "CTC”. Η Αθήνα είναι για εμάς το next big thing και θέλουμε να απευθυνθούμε και σε ξένους επισκέπτες που έχουν εμπειρία από αντίστοιχα μαγαζιά του εξωτερικού. Το λογότυπο μας είναι ένας ελαφρός ακανόνιστος κύκλος και αυτό γιατί σκοπός μας είναι το "Nous” να γίνει ένα brand με διαφορετικές εκφάνσεις. Πέρα από το αθηναϊκό εστιατόριο, που έχει τη διακριτική ονομασία 10435 από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής μας, ετοιμάζουμε δύο ακόμα "Nous” που θα ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι και θα βρίσκονται μέσα στα ξενοδοχεία Nimbus της Μυκόνου και της Σαντορίνης". 

( + ) To σέρβις, ντυμένο ανατρεπτικά με σκουρόχρωμες στολές εργασίας, περιποιείται ευγενικά και με γνώση

( - ) Το καψαλισμένο μπριός με ταρτάρ πράσινης ντομάτας, αχινό και λαρδί ήθελε λιγότερα μπαχαρικά για να φανερώσει τις γεύσεις του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια