Μαθήματα γαστρονομικής "Naturalité"

Η École Ducasse έρχεται στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μύησης στη signature νατουραλιστική φιλοσοφία του Alain Ducasse.

ducasse

"Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν γεννήθηκε η Naturalité. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”. Έτσι ξεκινά ο Alain Ducasse τον πρόλογο του βιβλίου του "Grand Livre de la Naturalité” που κυκλοφόρησε πρόσφατα μεταφρασμένο στα ελληνικά, στις σελίδες του οποίου ο σπουδαίος σεφ εξηγεί την προσωπική του αντίληψη για την αποστολή της σύγχρονης μαγειρικής, η οποία δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από έντονη οικολογική συνείδηση. Μια βαθιά βουτιά σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που ενώνει τη γαστρονομία με τη "φυσικότητα" και τις τεχνικές της προσφέρει στους επαγγελματίες της εστίασης το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Naturalité Cuisine”, που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Αθήνα (6-8/4) με την υποστήριξη του INΣΕΤΕ. Την εκπαίδευση θα κάνει ο Florian Gravelle, εκπαιδευτής σεφ της κορυφαίας École Ducasse, και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους σεφ επιθυμούν να μυηθούν σε αυτήν την ξεχωριστή  φιλοσοφία και τα μυστικά της. 

Για περισσότερες πληροφορίες, Gastronomy Essentials: Χάρης Χαραλαμπίδης, τηλ.: 6972444820, e-mail:gastronomy_essentials@mail.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια