Το "Ντοβίλ" ενισχύει τη θαλασσοφαγία της Καλαμαριάς

Στην ομώνυμη ακτή Ντοβίλ στη γειτονιά του Μεγάρου Μουσικής, ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης εστιάζει στο ψάρι και τα θαλασσινά, φέρνοντας στην πόλη τη συνταγή που έχει κάνει το «Ρίζες» ένα από τα σουξέ της Χαλκιδικής

Ντοβίλ

Θρυλικό σημείο για την αστική ιστορία της πόλης, η Ακτή Ντοβίλ μεσουράνησε απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’40 μέχρι και τα μέσα του ’70, φιλοξενώντας στο πάρκο της το ομώνυμο εξοχικό κέντρο με τον κινηματογράφο του, ενώ η θάλασσά της συγκεντρώνει ακόμη και σήμερα φανατικούς λουόμενους, που βουτώντας στα νερά της λούζονται τις αναμνήσεις της.

Ντοβίλ Μπαρμπούνι Σαβόρο

Πρόσφατα, όμως, η περιοχή γύρισε νέα σελίδα με το "Ντοβίλ": το θαλασσοφαγικό στέκι που φέρνει στην πόλη την comfort ψαροφαγική πρόταση του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση. Γνωστός από το σουξέ του "Ρίζες" της Χαλκιδικής, ο σεφ στρέφει τον προβολέα στο ψάρι και τα θαλασσινά, με την προσεγμένη πρώτη ύλη και τα αγνά προϊόντα απ’ τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα, να γίνονται ο καμβάς της casual seafood φιλοσοφίας του.

Έτσι, starters όπως το pop corn από καραβιδοουρές με μαρμελάδα μηλόξυδο, ή το καπνιστό χέλι με κρέμα από παντζάρι και βατόμουρο, δίνουν πάσα σε ωμοφαγικές προτάσεις όπως το μπαρμπούνι μαρινάτο σαβόρο με ξύδι βατόμουρο, δενδρολίβανο, σκόρδο και σταφίδες, αλλά και πιάτα σαν το φιλέτο μπακαλιάρου με αχνιστό σπανάκι και πουρέ παστινάκι, ή τα σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, θαλασσινά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ενώ μεγάλα και μικρά ψάρια, απλώνουν την ιωδούχα αρχοντιά τους όχι μόνο σε σχάρα και τηγάνι, αλλά και δημιουργικές προτάσεις όπως η τερίνα από κεφάλι συναγρίδας με πικάντικο ταραμά, κρέμα λεμόνι και λάχανο τουρσί. Οι λουκουμάδες με μέλι, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα μανταρίνι είναι μία μόνο από τις ιδέες που κλείνουν γλυκά αυτή τη νέα γνωριμία, για την οποία θα σας έχουμε νεότερα το συντομότερο δυνατό.

Ντοβίλ Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς Καλαμάρι Σχάρας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.