Αισιοδοξία να την πιείς στο ποτήρι σέρβιρε το Οινόραμα 2022

Εμφανώς …διψασμένοι να δοκιμάσουν τα αγαπημένα τους κρασιά από τις «χαμένες» λόγω Covid εσοδείες του 2019 και του 2020 επέστρεψαν οι επισκέπτες της μεγάλης γιορτής του κρασιού, που έκλεισε τη διοργάνωσή της παρουσιάζοντας 400 και πλέον νέες κυκλοφορίες.

Οινόραμα 2022

Από το 1994 που οργανώθηκε για 1η φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Οινόραμα έχει εξελιχθεί σε αδιαμφισβήτητο θεσμό για το ελληνικό κρασί με επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος, για άλλη μία φορά, εκατοντάδες παραγωγοί, εισαγωγείς και διανομείς απ’ όλη τη χώρα δειγμάτισαν περισσότερα από 2.300 ελληνικά και ξένα κρασιά και αποστάγματα σε καταναλωτές και επαγγελματίες του κρασιού.

Περισσότερες από 400 νέες κυκλοφορίες μέτρησαν οι 6.000 επισκέπτες που βρέθηκαν φέτος στην έκθεση, η οποία επέστρεψε φέτος στη δράση μετά από δυο χαμένες – λόγω πανδημικών δεδομένων – χρονιές, επιδεικνύοντας δυναμισμό και γεννώντας αισιοδοξία σε συμμετέχοντες, εκθέτες και επισκέπτες εξίσου.

"Χάρη στα δώρα του Διονύσου, για τρεις ημέρες ξεχάστηκαν τόσο οι πανδημίες όσο και οι πόλεμοι", δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης Ντίνος Στεργίδης, για μία έκθεση που υπογράμμισε για άλλη μια χρονιά τον δυναμισμό του ελληνικού κρασιού. Έναν δυναμισμό που "δεν είναι θέμα μόνο εικόνας αλλά και αριθμών" αφού τα τελευταία δέκα χρόνια οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 35%, με την ετήσια αξία τους να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Οινόραμα 2022

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.