Στo "Forget About it" θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τα pizza spots

Το σκαμπρόζικο pizza bar των Βριλησσίων συνδυάζει τις ναπολετάνικες ζύμες του Αλμπέρτο Σιμιλίδη με τις δουλεμένες μείξεις του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου σε ένα στέκι που θα φέρει άρωμα από «The Clumsies» στα Βόρεια.

Forget about it

Ναπολετάνικες πίτσες με την υπογραφή του Αλμπέρτο Τέτο Σιμιλίδη, συνδυασμένες με δουλεμένες μείξεις από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, έχουμε ξαναφάει στο Κέντρο της Αθήνας, αφού αυτό το γαστροποτικό πάντρεμα ήταν ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του "Odori". Τώρα, οι δυο τους ανεβαίνουν στα βόρεια για να στήσουν το "Forget About it": ένα pizza bar concept που θα ανοίξει τις επόμενες μέρες από την ομάδα των Θάνου Τσουνάκα ("The Clumsies"), Ηλία Μπόγδανο, Νίκο Κοσκινά, Βασίλη Ζώη, Γιώργο Στενό και Χρήστο Καβράκο ("The Roosters"), με σκοπό να μας κάνει να... ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την πίτσα.

Για παράδειγμα, σπιτικό pesto βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης, kale και κονφί λεμονιού, ή κρέμα καρμπονάρα με guanciale, καπνιστό αλάτι και παστεριωμένο κρόκο, είναι δύο μερικά μονάχα από τα toppings που θα ετοιμάζει ο Αλμπέρτο στην κουζίνα του νέου spot, το οποίο θα μοιράζει τη δράση του σε δύο επιλογές: είτε καθιστές στη μοντέρνα pop σάλα του, είτε on the go, με εξίσου αναπάντεχες χεράτες προτάσεις.

Forget About It Βριλήσσια

Μικρές pizette με καλαμπρέζικη spianata, μαραθόσπορο και σπιτικό λάδι τσίλι, ή με τραγανό πορτομπέλο και μπεσαμέλ κουνουπιδιού με τρούφα φιγουράρουν ήδη στις on the go επιλογές του μενού, που συμπληρώνεται από panuozzi (σκεφτείτε τα σαν panini, αλλά με ζύμη πίτσας) που μέσα τους θα κλείνουν από τραγανό κοτόπουλο με coleslaw πράσινου μήλου και καμμένο βούτυρο, μέχρι μαρμελάδα μοσχάρι με BBQ cranberry, gorgonzola και ρόκα, ενώ αφράτες σαλάτες όπως αυτή το Καίσαρα με καμένο λάχανο και μαδημένο κοτόπουλο, βάζουν έμφαση στο δίλημμα του should I stay or should I go.

Γι’ αυτούς που θα πιάνουν τραπέζι, πάντως, τη δυσκολία να το αφήσουν θα ανεβάζουν τα cocktails του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, που έχει ετοιμάσει για το "Forget About it" μια λίστα με διαχρονικά easy going φαβορί, είτε πειραγμένα, είτε στην κλασική τους μορφή. Το Berries Americano, για παράδειγμα, φέρνει έξτρα καλοκαιρινή νότα στο αγαπημένο long drink, ενώ το Negroni Classico θα ταιριάζει περίφημα με τη λίστα των bar foods, που περιλαμβάνει από πειραγμένα arancini με κρέμα τρούφας, πεκορίνο και σπαγγέτι αντί για ρύζι, μέχρι μπρουσκέτες με καβούρι, πέστο αβοκάντο και φινόκιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια