"Ιωλκός": ψαροφαγία με πολλά πρόσωπα

Στο πάντα δημοφιλές θαλασσινό ρεστοράν της Γλυφάδας, η κουζίνα έχει πλέον τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και κάνει προτάσεις για κάθε ιωδιούχα διάθεση.

iolkos1

Δεν είναι πολλά τα μαγαζιά αυτήν την εποχή που βλέπουν τα τραπέζια τους να γεμίζουν μια καθημερινή αλλά η "Ιωλκός" το καταφέρνει. Ο χώρος, διακοσμημένος με βιβλιοθήκες και μεγάλα τραπέζια ειδικά στο μπροστινό κομμάτι, αποπνέει αστική ζεστασιά ασυνήθιστη για τα μαγαζιά του είδους, αν και η ψαριέρα που βλέπεις στο έμπα, φορτωμένη με όλων των ειδών τα ολόφρεσκα θαλασσινά καλούδια, δεν σου αφήνει καμία αμφιβολία για τον ιωδιούχο προσανατολισμό της κουζίνας. Τα ηνία της ανέλαβε πριν λίγους μήνες ο έμπειρος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, ο οποίος δημιούργησε έναν πλούσιο κατάλογο που εκφράζει διαφορετικές πλευρές της ψαροφαγίας και σου δίνει την δυνατότητα να κινηθείς αναλόγως διάθεσης προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς. 

iolkos2

Απόλαυσα ιδιαίτερα το άκρως ορεκτικό καλωσόρισμα με "cappuccino" κακαβιάς που ήρθε σκεπασμένη με αφρό από αβγοτάραχο και λεμόνι, και ήταν ένα τρόπον τινά προοίμιο για τις πιο μοντέρνες προτάσεις του μενού: τα ενδιαφέροντα ωμά όπως το ταρτάρ καραβίδας με αβοκάντο και ντομάτα που με κέρδισε με την εξαιρετική του πρώτη ύλη και τη μεσογειακή γλύκα της μαρινάδας του, αλλά και τους σύγχρονης αντίληψης "μεζέδες" όπως τα tacos γαρίδας με πικάντικη μαγιονέζα και τα γυαλιστερά κράκερ ρυζιού με μελάνι σουπιάς που γαρνίρονται με τρυφερό χταπόδι και καλό ταραμά. Στις πιο κλασικές στιγμές, μη χάσετε με τίποτα τη δική τους λακέρδα από ελληνικό τονάκι. Πρόκειται για μερακλίδικο θαλασσινό βελούδο που κρατά τη ζωντάνια του, θυμίζοντας sashimi στην όψη, και ενισχύεται με καλό ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμύδι^ αν σας φανεί πολύ έντονο, μπορείτε να το "σπάσετε" σταλάζοντας πάνω του λίγο από το λεμόνι που έχει για συνοδεία. 

iolkos3

Ο κλασικός θαλασσινογήινος συνδυασμός του καπνιστού χελιού με τη φάβα κερδίζει πόντους χάρη στην καλή πρώτη ύλη και των δύο, ενώ αν αγαπάτε τα μύδια στον αχνό, αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα νόστιμα και σαρκωμένα που προτείνουν εδώ με αρώματα από ρούμι, μοσχολέμονο και δυόσμο. Στα κύρια, το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στο ψάρι της αρεσκείας σας στη σχάρα και στο τηγάνι, καθώς και σε προτάσεις σε θαλασσινή pasta. Από τις δεύτερες δοκίμασα το ριζότο με μελάνι σουπιάς που ήρθε ελαφρύ και σωστά μαγειρεμένο, έχοντας πάνω του ζουμερό καλαμάρι σχάρας, ενώ από την ψαριέρα διάλεξα μπαρμπούνια που αν και η συνομιλία τους με το τηγάνι τράβηξε λίγο παραπάνω, ήταν νόστιμα και ζουμερά. Ο αποδομημένος μπακλαβάς, με μήλο, αχλάδι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε αγκαλιά από τραγανότατο φύλλο, γράφει ωραία στο τέλος. 

(+) Σέρβις φιλικό και αποτελεσματικό ακόμα και τις στιγμές της αιχμής, αλλά και μια εκλεκτή κολεξιόν από αποστάγματα, ανάμεσα στα οποία και αρκετά παλαιωμένα. 

(-) Στο σεβίτσε γαρίδας με μάνγκο, τσίλι και ρόδι, οι υψηλές οξύτητες "σκεπάζουν" τον πρωταγωνιστή του πιάτου.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.