Τσικνοπέμπτη με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης μας υποδέχεται με μοσχομυριστές νοστιμιές και συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο.

mouseioakropolis Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης που ένεκα της ημέρας θα παραμείνει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική από πιάνο και βεβαίως εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο. Την αρχή κάνει μια πληθώρα ορεκτικών (€ 4,90) όπως η φάβα Φενεού με καραμελωμένο κρεμμύδι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, τα ριγανάτα μανιτάρια με μαϊντανό και ελεαιόλαδο και η τυροκαυτερή με πικάντικη πιπεριά και σχοινόπρασο, πλάι στα οποία ανοίγουν ακόμα την όρεξη δροσερές σαλάτες (€ 9,80) όπως η πολίτικη με σταφίδες και κουκουνάρι. Το κύριο θέμα της βραδιάς φέρνει στο τραπέζι χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για δύο άτομα (€ 35) με παϊδάκια, μπριζολάκια, μπιφτεκάκια, χωριάτικο λουκάνικο και άλλα παρέα με τις απαραίτητες γαρνιτούρες τους, ενώ για γλυκό φινάλε οι επιλογές περιλαμβάνουν σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια (€ 8,80), εκμέκ κανταϊφι (€ 7,50) και γλυκιά κρέμα τυριού μέσα σε μπισκότο με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (€ 7,50).

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.