Το "Hanzo" φέρνει γιαπωνέζικο αέρα στο Κολωνάκι

Μια ατμοσφαιρική ιαπωνική pub κατοικεί εδώ και λίγο καιρό στην οδό Σκουφά.

hanzo

Λίγες ημέρες πριν τον καινούργιο χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το "Hanzo" επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τη νέα πρόταση του Μάνου Δαμασκηνού, ο οποίος ύστερα από το "Tra Di Noi" των Μελισσίων αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο και να δημιουργήσει όπως μας λέει "μια ιαπωνική pub στα πρότυπα εκείνων που απολαμβάνουν μεγάλης δημοφιλίας σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο". Ο χώρος απλωμένος σε επίπεδα, είναι βαμμένος στις αποχρώσεις του πράσινου, με τραπέζια αλλά και δύο ξύλινες μπάρες όπου μπορείς να τσιμπολογήσεις ελεύθερα τις προτάσεις του καταλόγου παρέα με το ποτό σου. Εν αρχή ην ασφαλώς τα γιαπωνέζικα σουβλάκια με πάπια, αρνί, γαρίδα και διάφορα μέρη κοτόπουλου που ψήνονται στη robata και προσφέρονται με το τεμάχιο, τριγύρω από τα οποία παίρνουν θέση μια σειρά από προτάσεις σαν τον ιαπωνικό λουκουμά takoyaki που γεμίζεται με χταπόδι, την ομελέτα oyakodon με κοτόπουλο και ρύζι, και τον τηγανιτό μαύρο χοίρο με σάλτσα tonkatsu. Οι γεύσεις βρίσκουν τη συνοδεία τους σε premium γιαπωνέζικα spirits καθώς και στα ταιριαστά signature cocktails που έχει δημιουργήσει ειδικά για το μαγαζί ο Περικλής Λιατόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.