"Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" για ερωτευμένους

Με ένα ειδικό μενού με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις και πανοραμική θέα στην πόλη γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο το όμορφο εστιατόριο στα ψηλά του Καρέα.

mpalkoni

Ένα από τα γοητευτικότερα πανοράματα της πόλης που φτάνει μέχρι τη θάλασσα προσφέρει το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" στα ψηλά του Καρέα. Ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού εννέα σταδίων (€ 55 κατ’άτομο), που τιμά τη μοντέρνα θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου. Την αρχή κάνουν ωμά, σαν το στρείδι με βινεγκρέτ φράουλας σε ζύμωση και χαβιάρι σιναπόσπορου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει επίσης, ανάμεσα σε άλλα, την υπέροχη μπρουσκέτα σαρδέλας της σεφ με πέστο μαϊντανού και πίκλα πράσινου μήλου αλλά και σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο που ψήνεται στη σχάρα με βούτυρο και miso. Για κυρίως πιάτο θα επιλέξετε ανάμεσα σε γιουβέτσι αστακού σε μπισκ καραβίδας ή το μοσχαρίσιο Rib Eye με σος béarnaise, φροντίζοντας να κρατήσετε χώρο για το γλυκό φινάλε με τάρτα σοκολάτας με σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης. Για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για προαιρετικό wine pairing με 5 ποτήρια κρασί (€ 25 κατ’άτομο) από την ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.