"Nabucco": νέο ιταλιάνικο αμόρε στο κέντρο

Pinsa, pasta fresca και άλλα ωραία στο καινούργιο ιταλικό της Μητροπόλεως.

nabucco

Λίγους μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το φρέσκο ιταλικό εστιατόριο "Nabucco" στον άνετο μέσα και έξω χώρο όπου συναντούσαμε παλαιότερα τον "Μπαρμπαδήμο" της Μητροπόλεως. Δημιουργός του είναι ο σεφ Giorgio Σπανάκης με καταγωγή από την Ιταλία, που ενδεχομένως θυμάστε από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά το παρελθόν. Όπως μας λέει, "ύστερα από χρόνια περιπλάνησης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά και σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποφάσισα να παρουσιάσω με το Nabucco την δική μου οπτική για μια σύγχρονη τρατορία στο κέντρο της πόλης". Ανοικτό από το μεσημέρι, το εστιατόριο προτείνει ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως οι κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα Romanesco και αρωματικό γιαούρτι ή το καρπάτσιο χταποδιού με καπαρόμηλα, ιταλικά αλλαντικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι pinsa σε διάφορες εκδοχές, από δικό τους χειροποίητο ζυμάρι με προζύμι που ωριμάζει για 48 ώρες. Η κουζίνα φτιάχνει επίσης τα δικά της ζυμαρικά, όπως τα tortelli που γεμίζονται με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, ενώ δεν λείπουν οι προτάσεις για όσους προτιμούν το ψάρι και το κρέας που εν προκειμένω είναι ωρίμανσης. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Μητροπόλεως 12-14, Κέντρο, 2168090615

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.