Το "Nikkei" έχει γενέθλια

Τα εφτά του χρόνια συμπληρώνει το βραβευμένο εστιατόριο του Κολωνακίου και το γιορτάζει με special guest τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

nikkei1

Είναι το εστιατόριο που πυροδότησε την εξάπλωση της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας στα γευστικά μας πράγματα. Ο λόγος για το "Nikkei" που δημιούργησαν ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης, πρώτα στον μικρό και ατμοσφαιρικό χώρο της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι και αργότερα στην άκρως εντυπωσιακή του έδρα στην πλατεία Δεξαμενής, πάντα στην αρχοντική συνοικία, όπου και παραμένει έως σήμερα συμπληρώνοντας επτά γόνιμα χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

nikkei2

Κατά τη διάρκεια τους, οι σημαντικές διακρίσεις με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους αλλά και με πολλά Shaker από τα αθηνόραμα Bar Awards ήρθαν ως επιστέγασμα της υψηλού επιπέδου δουλειάς που παρουσιάζουν από κοινού και συμπληρωματικά ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η χαρισματική bar lady Μαίρη Ταλαιπώρου (φωτό), που κρατά σταθερά τα ηνία στην απίθανη μπάρα-ενυδρείο του εστιατορίου. "Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια του εστιατορίου της καρδιάς μας με την υπόσχεση, στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει, ότι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ευχή μας υγεία για όλους, αισιοδοξία για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει όλους μια αγκαλιά!" μας λένε και πάλι από κοινού, ενώ ο Γιώργος Μελισσάρης συμπληρώνει πως "αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουμε την θερινή σεζόν τόσο για την Αθήνα, όσο και για το Pacifico by Nikkei στο Olea Hotel στη Ζάκυνθο, επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα, στη λεπτότητα και στη φαντασία".

christopoulos

Για τη βραδιά των γενεθλίων του, αυτήν την Παρασκευή 11/2, το "Nikkei" έχει στα σκαριά ένα ξεχωριστό event με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο (φωτό), το πρώτο από μια σειρά επετειακών δράσεων που θα ακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.