Γευστικά ραντεβού με τον Βαλεντίνο στα ξενοδοχεία της πόλης

Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και τα καλά αθηναϊκά ξενοδοχεία μας ξελογιάζουν με ειδικά μενού που ευνοούν το γαστρο-ρομάντζο.

Grandebretagne

Μεγάλη Βρεταννία
Μια ρομαντική γαστρονομική εμπειρία επιφυλάσσει για τους επισκέπτες του το εμβληματικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Ο executive chef Αστέριος Κουστούδης έχει ετοιμάσει σπέσιαλ μενού τόσο στο "GB Roof Garden" (€ 82 κατ’άτομο) όσο και στο "Tudor Hall" (€ 78 κατ’άτομο) που θα σερβιριστούν ασφαλώς με μπόνους την εξαιρετική θέα σε ολόκληρη την πόλη. 

mflavours

Athens Capital Hotel – MGallery
Στο όμορφο και ζεστό εστιατόριο "M Flavours" θα σερβιριστεί το ειδικό μενού (€ 75 κατ’άτομο) που έχει σχεδιάσει ο executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης. Το ραβιόλι πετρόψαρου με σάλτσα μπουγιαμπέσας με σαφράν, αυγοτάραχο και ταπιόκα βασιλικού όπως και οι γαρίδες με χαβιάρι, μήλα και "χιόνι" από φουαγκρά είναι ορισμένα μόνο από αυτά που θα απολαύσετε, παρέα με ένα ποτήρι σαμπάνια που περιλαμβάνεται στην τιμή. 

saintgeorge

St. George Lycabettus
Το πολυτελές ξενοδοχείο στις πλαγιές του Λυκαβηττού γιορτάζει τον έρωτα στο "La Suite Lounge" ατενίζοντας τη φωτισμένη πόλη από τις μεγάλες τζαμαρίες. Ειδικά για την περίσταση, ο executive chef Βασίλης Μήλιος και ο βραβευμένος Geoffrey Rembert προτείνουν ένα ρομαντικό μενού (€ 85 κατ’άτομο) που κλείνει γλυκά με φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλια και σοκολατένιες καρδιές με κόκκινα φρούτα.  

titania

Titania Hotel Athens
Μια πλουσιοπάροχη εμπειρία με ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη έχει ετοιμάσει για τους ερωτευμένους το bar & restaurant "Olive Garden" στα ψηλά του ξενοδοχείου της οδού Πανεπιστημίου. Το ειδικό Valentine's μενού (€ 50 κατ’άτομο) θα κορυφωθεί με μοσχαράκι γάλακτος συνοδεία άγριων μανιταριών του δάσους σε σάλτσα από Μοσχάτο Λήμνου, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται ακόμα καλωσόρισμα με αφρώδη οίνο, μια φιάλη κρασί καθώς και στάθμευση στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

nyx

Academias Hotel Athens
Πιστό στη Japanese fusion φιλοσοφία του παραμένει το στιλάτο εστιατόριο "NYX" που κρύβεται στην κορυφή του κομψού ξενοδοχείου της οδού Ακαδημίας. Έτσι, το ειδικό Valentine’s menu (€ 60 κατ’άτομο) περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, sushi, σεβίτσε τσιπούρας και γαρίδας Κοιλάδας, τρυφερό στήθος πάπιας με κουμκουάτ καθώς και μια πολύ ξεχωριστή σφαίρα σοκολάτας-έκπληξη για γλυκό φινάλε. 

divani

Divani Hotels
Για την ημέρα των ερωτευμένων, το Divani Caravel προτείνει ένα ξεχωριστό μενού (€ 60 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί στο ατμοσφαιρικό "JuJu Bar & Restaurant" με ενδιαφέρουσες σπεσιαλιτέ σαν το ταρτάρ βασιλικού καβουριού με πικάντικη ασιατική σαλάτα και τα φιλετάκια πάπιας με σάλτσα από φρούτα του δάσους, σύκα γλασέ και πουρέ παστινάκι. Σε αντίστοιχο πνεύμα συντονίζεται και το αδελφό "Divani Apollon Palace & Thalasso" στο Καβούρι με ένα σπέσιαλ μενού (€ 70 κατ’άτομο) στο "A&D Bar" που δίνει έμφαση στις γεύσεις της θάλασσας. 

poseidon

Poseidon Hotel Athens 
Η πανοραμική θέα στη θάλασσα από το Roof Garden στην κορυφή του ξενοδοχείου "Poseidon" στο Παλαιό Φάληρο ευνοεί το ρομάντζο και συμπληρώνεται από ένα ειδικό μενού για ερωτευμένους (€ 40 κατ’άτομο). Ανάμεσα σε άλλα σας περιμένουν ριζότο με γαρίδες και μελάνι σουπιάς σε κρέμα σαμπάνιας και χοιρινό φιλέτο με κρούστα αρωματικών βοτάνων και πουρέ περουβιανής πατάτας. 

new

New Hotel Athens 
Η τέχνη και το σύγχρονο design χαρακτηρίζουν το πολύ όμορφο ξενοδοχείο της Φιλελλήνων, καθώς και το ατμοσφαιρικό εστιατόριο "Art Lounge" στον 7ο όροφο, όπου θα γευματίσετε άκρως ρομαντικά και καλλιτεχνικά. Ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης προτείνει ειδικά για την ημέρα ένα ειδικό μενού (€ 60 κατ’άτομο) με πιάτα όπως το ριζότο καραβίδας με ψητό παντζάρι και καραμελωμένα καρύδια, ενώ στο τέλος του γεύματος σας περιμένει ένα arty δώρο-έκπληξη.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

MFlavours

Ξεν. «Athens Capital Hotel-MGallery», Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nyx Japanese Fusion Gastrobar

(ξεν. «Academias») Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.