Νέες οινογαστρονομικές εμπειρίες στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Το δικό του εστιατόριο αλλά και ένα οινοπωλείο απέκτησε πρόσφατα το εμβληματικό οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

kiryianni

Ακόμα πιο πλούσια έκανε εδώ και λίγο καιρό την οινική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Ο χώρος όπου μέχρι πρόσφατα γίνονταν οι δοκιμές των κρασιών στο τέλος της περιήγησης, ανακαινίστηκε ριζικά και μετατράπηκε σε ένα κομψό εστιατόριο με θέα στους μαγικούς αμπελώνες του οινοποιείου, όπου τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα σεφ Κυριακή Φωτοπούλου. Το μενού δημιουργήθηκε με γνώμονα την αρμονία με τα κρασιά του κτήματος και περιλαμβάνει πιάτα σαν το γιουβέτσι μανιταριών ή τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με βουτυράτο πουρέ πατάτας και παλαιωμένη γραβιέρα, που μπορείτε να δοκιμάσετε είτε αλά καρτ είτε επιλέγοντας κάποιο από τα δύο διαφορετικά menu degustation που προσφέρονται συνδυαστικά με επιλεγμένες ετικέτες του οινοποιείου (€ 40 & 60).

Παράλληλα μάλιστα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη αναπαλαίωσε ένα παλιό μπακάλικο στο Νυμφαίο, δημιουργώντας στη θέση του ένα καινούριο οινοπωλείο με αύρα από τα παλιά. Ονομάζεται "Dadalina’s" και στις προθήκες του, πέρα φυσικά από τα κρασιά του κτήματος, φιγουράρουν ακόμα το premium ξύδι του καταστήματος που φτιάχνεται από σταφύλια της Νάουσας και του Αμυνταίου αλλά και το πολύ ιδιαίτερο λικέρ Ηλέκτρα, που παρασκευάζεται από κορόμηλα και φρούτα του δάσους. Δεν λείπουν ακόμα διάφορα οινικά αξεσουάρ και αναμνηστικά, ενώ στο άμεσο μέλλον η προσφορά θα εμπλουτιστεί με προϊόντα τοπικών παραγωγών, συλλεκτικές ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας και άλλα

Περισσότερες πληροφορίες για όλα βρίσκετε εδώ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.