5 στέκια για να υποδεχτούμε την κινέζικη Πρωτοχρονιά

Ταλαιπωρημένη κουζίνα στη χώρα μας, το κινέζικο βγαίνει στο προσκήνιο αυτήν την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, με την κινεζική Πρωτοχρονιά να μας κάνει να ψάχνουμε τραγανές πάπιες, αφράτα dumplings και ζουμερά won ton στους καλύτερους εκπροσώπους της αυτοκρατορικής ασιατικής κουζίνας στην πόλη.

Dim Sum

East Pearl

East Pearl
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 2103211218
Κόκκινα μαξικαράκια, ιδεογράμματα και δράκοι αποδίδουν το πνεύμα το μαγαζιού που έφτασε στο Κέντρο το ’14, κι αποτελεί πια κλασικό κινεζικό spot της πολυπρόσωπης οδού Απόλλωνος. Η μικροσκοπική σάλα γεμίζει από ντόπιους κι επισκέπτες, για ένα μενού που φέρνει την πάπια στο προσκήνιο (τραγανή, Πεκίνου, αλλά και καντονέζικη), παρέα με γευστικά φαβορί όπως τα noodles με bok choy και οι σούπες με won ton.

Kitschen

Kitschen

Κανάρη 5-7, Πειραιάς, 2117351205

Κινέζος απ’ την πλευρά του πατέρα του ο ένας, Κορεάτης απ’ την πλευρά της μητέρας του ο άλλος, ο Δημήτρης Liem και ο Σπύρος Μινέτος ένωσαν τις κληρονομιές και τις εμπειρίες τους στο χειροποίητο, πολύχρωμο στέκι του Πειραιά, που κινείται σε πανασιατικό χάρτη μεν, έχει όμως το βαρύ πυροβολικό του κινεζικού dim sum ως αιχμή της φιλοσοφίας του. Ντελικάτα χειροποίητα dumplings ατμού με ολόφρεσκα fillings γεμίζουν με νοστιμιά το μικρό καθιστικό, αλλά και την ξύλινη μπάρα που ειδικεύεται επίσης σε ευρηματικά κοκτέιλ με ασιατικό twist.

Nama
Κύπρου 50, Αγ. Παρασκευή, 21 0600 8936
Σταθερό ασιατικό στέκι της Αγίας Παρασκευής, με κοσμοπολίτικη αύρα που αποσπά από τους τακτικούς celeb επισέκτες του, το μικρούλι, κόκκινο, χαριτωμένο, κλασικό ως προς τις γεύσεις του εστιατόριο κρατά κινέζικη ραχοκοκαλιά, λοξοδρομεί όμως και προς Βιετνάμ και Ιαπωνία, με δικό του sushi bar. Ξεχωριστός θεσμός είναι δε το all you can eat μπουφέ (23 ευρώ / άτομο) κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με κινέζικες σπεσιαλιτέ και ατελείωτα sushi rolls.

Attic Moon

Attic Moon

Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, 2103227095

Μίνιμαλ και φιλόξενο με την ασιατική αισθητική του σε κόκκινο φόντο, μπλέκει μοντέρνο και παραδοσιακό με κόκκινα φαναράκια, λιοντάρια και φλοράλ μπορντούρες. Η κλασική συνταγογραφία της Κίνας ξεκινά από spring rolls, won ton, noodles και πάπια Πεκίνου για να προχωρήσει σε πιο εξεντρίκ επιλογές σαν τις φύτρες φασολιών στο τηγάνι, με καρότο και κρεμμυδάκι. Πράσινα και κόκκινα κάρυ ξεδιπλώνουν ένα φλερτ με την Ταϊλάνδη στις τελευταίες σελίδες του μενού, ενώ κινέζικα τσάγια και μπίρες συμπληρώνουν την εμπειρία.

Golden Phoenix

Golden Phoenix

Χαριλάου Τρικούπη 96, Κεφαλάρι, 2108013588
Θεμιστοκλέους 27, Γλυφάδα, 2109644889

Τριανταπέντε χρόνια ιστορίας μετρά η βαριά, κλασική σάλα του "Golden Phoenix" στο Κεφαλάρι, με το αδερφάκι στη Γλυφάδα να έχει έρθει λίγο αργότερα, αλλά να διατηρεί κι αυτό την ίδια γραμμή πλεύσης: ήτοι κλασικές κινεζικές γεύσεις με κάποιες βιετναμέζικες επιρροές (για παράδειγμα τα spring rolls διατίθενται και στις δύο εκδοχές), αλλά και ικανοποιητική επιλογή σε σούσι. Η τραγανή πάπια παραμένει ένα πιάτο υπογραφή, ενώ η σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι είναι ένα βάλσαμο για τις κρύες βραδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.