Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του "Nikkei"

Δεν είναι τυχαία top-notch αυτό το φαντεζί bar-restaurant. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η bartender Μαίρη Ταλαιπώρου το ανανεώνουν δημιουργικά.

Nikkei

Ακόμη κι αν λόγω των πρόσφατων μέτρων η μουσική δεν ακούγεται, δεν μπορώ να σκεφτώ το "Nikkei" παρά μόνο in the mood for fun. Από την exotica της διάφανης μπάρας-ενυδρείο μέχρι τα πολύχρωμα, σήμα κατατεθέν, νήματα που το διατρέχουν και το παγόνι με τα πολύχρωμα φτερά του που απλώνονται στην κουπαστή, η latino αύρα και οι λεπτομέρειες αλά 007 στο ντεκόρ με κάνουν να σκάω σινεμασκόπ χαμόγελο με το που μπαίνω στο μαγαζί. Το συνολικό πακέτο, όμως, είναι δεμένο, καθώς και η κουζίνα του Σπύρου Μαυροειδή και τα κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου είναι γεμάτα εκπλήξεις και εξωτισμούς

Nikkei, Σπύρος Μαυροειδής

Δοκιμάζοντας αρκετές από τις καινούργιες σπεσιαλιτέ του μενού, ξεκινώ από τα προκλητικά ceviche. Ο συνδυασμός τόνου με aji limo, αβοκάντο, βατόμουρο και λίτσι είναι πολύ τολμηρός, αλλά δουλεύει γεμίζοντας το στόμα ξινούτσικες και πικάντικες φρουτώδεις γεύσεις. Το μυλοκόπι, πάλι, με μανταρίνι, goji berries, καλαμπόκια cancha και choclo είναι ακόμη καλύτερο, πολυεπίπεδο και με παιχνίδισμα υφών. Ο πικάντικος σολομός tataki με πιπεριές και kimchi έχει αδιαμφισβήτητο umami, ενώ τα σούσι στηρίζονται σε σωστό ρύζι, με το nigiri χτενιού να χαϊδεύει τη γλώσσα με κάψα από κρέμα siracha και το βαρκάκι gunkan να συνδυάζει ωραιότατα τη βελούδινη κοιλιά τόνου με το γλυκό ιώδιο του αχινού.

Μαίρη Ταλαιπώρου

Το απίθανα ισορροπημένο κοκτέιλ Conquistador με Jack Daniels μαγειρεμένο με αχλάδι, βούτυρο ghee, bitter πράσινης φράουλας και σόδα pantan είναι ό,τι πρέπει για να τα συνοδεύσεις, ενώ το πειραγμένο Bloody Mary με Campari, παντζάρι, μάνγκο, πορτοκάλι, ντομάτα και χορσράντις ταιριάζει με τα πιο μεστά πιάτα της συνέχειας, όπως το άψογα ψημένο χταπόδι με τα τουρσιά του, το ζουμερότατο κοτόπουλο anticucho με φρουτώδη και λεμονάτη κάψα, το ντελικάτο αρνίσιο παϊδάκι και τα τρυφερά Wagyu short ribs με το ωραίο τραγάνισμα. Μόνο τα udon noodles με γαρίδες ήταν πολύ mainstream, χωρίς κάποια έξαψη, αλλά έμαθα πως έχουν αλλάξει τη συνταγή και θα τα ξαναδοκιμάσω για να ολοκληρώσω την αίσθησή μου για τα νέα πιάτα.

Nikkei

Στο επιδόρπιο dorayaki με το κρεμέ passion fruit, πάντως, την παράσταση κλέβει το παγωτό από μαύρο σουσάμι. Και το brownie με σοκολάτα Εκουαδόρ, namelaka και παγωτό μαύρης καρύδας ταιριάζει χέρι-γάντι με το αλλιώτικο Choco-Martini Pacasmayo με ρούμι, sherry, περουβιανό καφέ και σοκολάτα dry opalys.

Τιμή: € 40-60.

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.