"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

Philos Athens Ελευθερία Βασιλειάδη

Είναι γοητευτικός ο "φίλος" της Σόλωνος και σέβεται την ιστορία του νεοκλασικού διατηρητέου του 1937 που τον φιλοξενεί. Η πόρτα με τους ταμπλάδες του άνοιξε ξανά, οι σάλες του ξαναφωτίστηκαν, οι φωτιές στην ανοιχτή κουζίνα με το όμορφο παλιό κιγκλίδωμα ως καλλιτεχνική εγκατάσταση πάνω από την είσοδό της, άναψαν.

Στην κομψή ψηλοτάβανη σάλα με τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα old school τραπεζοκαθίσματα με πολύ διακριτικές μοντέρνες πινελιές, σημείο αναφοράς είναι τα πουλιά origami που κρέμονται από την οροφή, φτιαγμένα από την ιδιοκτήτρια Μαριλένα Εμμανουήλη. Αυτόν τον καιρό, αντί μουσικής από τα ηχεία ακούγονται τιτιβίσματα, ιδέα που ενισχύει τη χαλαρωτική αύρα ενός χώρου διαμορφωμένου ώστε να αναδεικνύεται η φυσική του φθορά με άποψη σε όλα τα επίπεδα. Στον δεύτερο όροφο, που συνδέει με το ισόγειο μια όμορφη εσωτερική ξύλινη σκάλα, διαθέτουν για πιο prive έξοδο, δεύτερη σάλα με τραπέζι έξι ατόμων ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το μερικών μόλις τετραγωνικών ατμοσφαιρικό "speakeasy" bar που φιλοξενεί το πολύ 5 άτομα.

Philos
Ελευθερία Βασιλειάδη

Λειτουργούν από το πρωί για καφέ και brunch, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα για μεσημεριανό ή δείπνο σερβίροντας πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές όπως ριζότο με μύδια και αυγοτάραχο, αρνάκι Μάνης με ρεβιθάδα και αφρό αυγολέμονου, με την επιμέλεια του σεφ Σωτήρη Γιαννόπουλου. Θα βρείτε επίσης και ενδιαφέρουσες επιλεγμένες εκδόσεις από τον ελληνικό και διεθνή τύπο που είναι διαθέσιμες για αγορά. 

Τρίτη-Παρασκευή: 9 π.μ -2 μ.μ: πρωινό & brunch, 2 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο
Σάββατο: 10 π.μ – 3 μ.μ: πρωινό και brunch, 3 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο.
Κυριακή: 10 π.μ – 6 μ.μ: Brunch
Δευτέρα κλειστά. Μπαρ: Από τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Philos

Σόλωνος 32, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.