"Taco Loco": Η μεξικάνικη "τρέλα" της Κολοκοτρώνη

Προσγειώθηκε στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη πριν έναν μόλις μήνα και είναι μικρό αλλά θαυματουργό.

Taco Loco

Η "τρέλα" των μεξικάνικων συνεχίζεται με το ελληνικό κοινό να "χορεύει" ρυθμικά στα γευστικά vibes των τάκος και των μπουρίτος. Το κέντρο της Αθήνας είναι κομβικό σημείο συνάντησης πολυεθνικών spot και το "Taco Loco", που άνοιξε πρόσφατα, συμπληρώνει τον πολύχρωμο καμβά με λατινοαμερικάνικα χρώματα. 

Ο Τάσος, ο Διονύσης, ο Παναγιώτης και ο Βασίλης υλοποίησαν την ιδέα ενός τύπου "καντίνας" μικρού μαγαζιού όπου μετρημένες επιλογές μεξικάνικου street food έχουν την τιμητική τους συνοδεία περιορισμένων επιλογών σε μπύρες, κοκτέιλ και αναψυκτικά. Το φαγητό εδώ είναι γρήγορο, όχι όμως πρόχειρο. Οι γεύσεις είναι προσαρμοσμένες στα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τους περισσότερους συνδυασμούς να είναι πικάντικοι και όχι ιδιαίτερα καυτεροί εκτός αν το ζητήσετε. Στα πέντε μόλις entradas (ορεκτικά) θα βρείτε νάτσος, ψητό καλαμπόκι, quesadilla αλλά και δύο σαλάτες, ενώ tacos, burritos και chimichangas παίζουν με γεμίσεις από πικάντικο κιμά και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό που μαρινάρονται και σιγομαγειρεύονται για περίπου 4-6 ώρες. Από τα tacos ξεχωρίσαμε το ελαφρώς πικάντικο carne asada με μοσχάρι, κρέμα τυριού με χαλαπένιο, δική τους πίκλα κρεμμυδιού που σπάει την αψάδα, αβοκάντο και μια ελληνική νότα, λίγο ανθότυρο. Το burrito con pollo (με κοτόπουλο) είναι πληθωρικό και χορταστικό με ρύζι, μπέικον και δροσερό pico de gallo που ισορροπεί το σύνολο προσδίδοντας φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά. Έχουν και κάτι από Tex-Mex όπως το chili con carne που θα δοκιμάσετε σε νόστιμα chimichangas, με ωραία τραγανή κρούστα από πάνκο, πικάντικο κιμά μαγειρεμένο με πιπεριές chipotle, τεκίλα και μπαχαρικά. Ολοκληρώστε την full Mexican εμπειρία με δροσερή μπύρα, μία paloma ή margarita. 

Περισσότερες πληροφορίες

Taco Loco

Κολοκοτρώνη 39, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.