Νέα αστέρια λάμπουν στην Ισπανία

Περισσότερα από τριάντα καινούργια αστέρια απένειμε ο οδηγός Michelin στη δυναμική σκηνή της Ιβηρικής χερσονήσου.

AmeliaSanSebastian

Παρά τις πανδημικές συνθήκες, η κουζίνα της Ιβηρικής όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά αντιθέτως αύξησε τη δυναμική της και το αστεράτο οπλοστάσιο της στη φετινή απονομή του οδηγού Michelin, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βαλένθια. Η Ισπανία μετρά τέσσερα καινούργια διάστερα: το "Amelia" (φωτό) του σεφ Paulo Airaudo στο Σαν Σεμπαστιάν που παντρεύει δημιουργικά τις βάσκικες γεύσεις με επιρροές αργεντίνικες, ιταλικές και γιαπωνέζικες, το "Voro" στη Μαγιόρκα όπου ο Álvaro Salazar επαναδιατυπώνει τις τοπικές συνταγές με σύγχρονη διάθεση, το εστιατόριο του Iván Cerdeño που φέρει το όνομα του στο Τολέδο καθώς και το πολύ καινούργιο "Smoked Room" της Μαδρίτης όπου ο νεαρός σεφ Massimiliano Delle Vedove προτάσσει τα μινιμαλιστικά μαγειρέματα στην ανοιχτή φωτιά. Ακόμα 27 εστιατόρια σε ολόκληρη την Ισπανία διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, μαζί με πέντε καινούργια μονάστερα στην Πορτογαλία και ένα στην Ανδόρα, φανερώνοντας πως η κουζίνα της Ιβηρικής είναι καζάνι που βράζει. Συνολικά, τα έντεκα τριάστερα εστιατόρια της Ισπανίας διατήρησαν και φέτος την ύψιστη διάκριση χωρίς απώλειες ή νέες προσθήκες, σαράντα εστιατόρια απέσπασαν δύο αστέρια, 211 διακρίθηκαν με ένα αστέρι, 29 με τον τίτλο Green Star για την "πράσινη" λειτουργία τους και 816 με τη διάκριση Bib Gourmand για την πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.