Τα comfort στέκια της καρδιάς μας

Όσο κι αν το ρίξαμε έξω τις γιορτές (ή και όχι), αυτές τις μέρες επιστρέφουμε με όρεξη σε μέρη δοκιμασμένα που μας ζεσταίνουν την καρδιά και το στομάχι.

Vlassis

Βλάσσης
Οι φυλλωσιές κρατούν μακριά τη βοή της Μιχαλακοπούλου και οι μαρμίτες στο ατμοσφαιρικό και ιντελεκτουέλ εστιατόριο έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους. Στα οπωσδήποτε φριγαδέλι, χουνκιάρ μπεγιεντί και σοφρίτο, ενώ στα ημέρας εμφανίζονται σταθερά αχνιστές σούπες, σελινόριζα αλά πολίτα και ιμάμ με τσακώνικες μελιτζάνες.

Vrasto

Το Βραστό
Έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα ιστορίας και συνεχίζει δυναμικά, με ανανεωμένο πρόσωπο στη Ρεματιά του Χαλανδρίου. Θα τιμήσετε φυσικά το θερμαντικό πιάτο που δίνει το όνομα του στο μαγαζί, τις πίτες με χειροποίητο φύλλο και τις κρεατονοστιμιές στη σχάρα, ρίχνοντας όμως μια ματιά και στα πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν παραδοσιακά μαγειρευτά. 

oikonomou

Οικονόμου
Απαράλλακτο ύφος "πάμε σαν άλλοτε" και στα τραπέζια του κλασικού μαγειρείου των Πετραλώνων με ιστορία από το 1930, ένα μιξ παλαιών και νέων θαμώνων, που απολαμβάνουν παραδοσιακές νοστιμιές στην κατσαρόλα και τον φούρνο: λαδερά, λαχανοντολμάδες, στιφάδο, αρνί με πατάτες στο φούρνο και άλλα πολλά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. 

NostimiesMairis

Οι Νοστιμιές της Μαίρης
Εραστές της ατμόσφαιρας της πλατείας του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ηθοποιοί μετά τις παραστάσεις στα γύρω θέατρα, όλοι έχουν τη θέση τους στο ζεστό μαγειρείο της Μαίρης και μαζί το αγαπημένο τους πιάτο που διαλέγουν από τη βιτρίνα με τις μεγάλες λαμαρίνες: μπιφτέκια, σουτζουκάκια, όλων των ειδών τα λαδερά, πολύ καλός χειροποίητος πουρές πατάτας αλλά και κρεατικά στη σχάρα.

toavrgotoukokora

Το Αυγό του Κόκορα
Αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών και όχι μόνο, από την εποχή που μεσουρανούσε στην Κυψέλη μέχρι σήμερα που συνεχίζει την πορεία του στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου. Κοκορόσουπα και ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο στα must, παρέα με πολλά πιάτα της ώρας, μαγειρευτά και φρεσκοκομμένες πληθωρικές σαλάτες.  

Vasilis

Βασίλης
Το ντεκόρ μπορεί να έχει αλλάξει με πινελιές ζεστές και μοντέρνες, ο κατάλογος ωστόσο στην κλασική αυτή ταβέρνα της Κηφισιάς παραμένει απαράλλακτος από το 1983. Στα ορεκτικά μιλάει το σωστό τηγάνι μαζί με χερίσια ντολμαδάκια αλλά και αφράτη γαρδούμπα για τους ρέκτες του είδους, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ωραία μαγειρευτά αλλά και κρεατικά, ψημένα με μαστοριά και γνώση. 

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.