Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 «μαγικοί ζωμοί» που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

soupaHytra

Hytra
Ένα εξαίσιο, μυροβόλο κονσομέ με ρέγκα και βότανα που μέσα του κολυμπούν αστεροειδείς πίκλες ρέβας είναι το πρελούδιο της πολύ ξεχωριστής μοντέρνας κουζίνας που προτείνει εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κατάρας στην κορυφή της Στέγης. Και δεν είναι το μόνο μάλιστα, μια και σε επόμενο στάδιο του menu degustation, ακολουθεί ελαφρά πικλαρισμένο κρεμμύδι σε διαυγή ζωμό με σίκαλη και μπέικον που δεν θέλεις να τελειώσει. 

DonMoskio2

Δον Μόσκιο 
Στο καινούργιο κρεατοφαγικό εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στην Κηφισιά αξίζει, εφ’όσον υπάρχει, να ξεκινήσετε το γεύμα σας με την κοκορόσουπα. Ο σεφ Άγγελος Τζαν την παρουσιάζει σε έντονα κρεμώδη και comfort εκδοχή, με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο και ζουμερά κομμάτια του πουλερικού που της χαρίζουν πλούσια και πληθωρική γεύση.

Βασίλαινας
Στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια, ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης παρουσιάζει πιάτα τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας, ανάμεσα στα οποία και μια ιδιαίτερα φίνα ψαρόσουπα με σφυρίδα και σελινόριζα, που δένει τις εντάσεις του ξινού και του πικάντικου με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαφράν σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ikebana

Ikebana
Μπορεί το καινούργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα των "Gaku" στη Γλυφάδα να ειδικεύεται στο sushi και τις λοιπές jap σπεσιαλιτέ, ο executive chef Γιάννης Κοσμαδάκης ωστόσο έχει εντάξει στο μενού μια αρωματική και ιδιαιτέρως θερμαντική σούπα με curry που κρύβει μέσα της διάφορα τρυφερά θαλασσινά και λαχανικά. 

Brasserie Lorraine
Η κομψή αλά φρανσέζ ατμόσφαιρα στο δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου βρίσκει τη συνέχεια της στις γεύσεις που προτείνει ο Παναγιώτης Ζώκος, συνδυάζοντας κλασικές γαλλικές συνταγές με μοντέρνα twists. Κάπως έτσι, το γεύμα ξεκινά με ιδιαίτερα νόστιμη σούπα πατάτας παρμαντιέ, ενισχυμένη με χουρμά και φουντούκι που τη συντονίζουν σε γλυκές και γήινες συχνότητες.  

Simul

Simul
Αν αγαπάτε το ramen, αξίζει να δοκιμάσετε την διάσημη ιαπωνική νουντλόσουπα με τον τρόπο που την προτείνει ο Νίκος Θωμάς στο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Έρχεται σε βαθύ μπολ γεμάτο ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο, έχοντας σε περίωπτη θέση χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι που του ταιριάζει πολύ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.