Π=3.14: Νέα arty άφιξη στο Παγκράτι

Ένα νέο all day με καλλιτεχνική εσάνς και όνομα εμπνευσμένο από την πιο διάσημη μαθηματική σταθερά άνοιξε τις πόρτες του στο Παγκράτι.

Π=3.14 Ελευθερία Βασιλειάδη

Δημιούργημα της ηθοποιού και μουσικού Πηνελόπης Σεργουνιώτη και του μουσικού Δημήτρη Μπαρμπαγάλα, ο χώρος που μετρά λίγους μόλις μήνες λειτουργίας, στήθηκε με την προοπτική να φιλοξενήσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των ιδιοκτητών του. Το κλειδί του sol στον τοίχο είναι ενδεικτικό του υπόβαθρου του μαγαζιού, όπως και ένα πιάνο 120 ετών που βρήκε το πόστο του μετά από αρκετό καιρό αναμονής στα "Sierra studios". Η μεγάλη μπάρα με σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τον καλλιτέχνη Νίκο Σταθόπουλο και η "Deborah", στυλάτη κούκλα ραπτικής - μασκότ πλέον του μαγαζιού και δώρο από τεχνίτρια χειροποίητων αντικειμένων– θαυμάστρια της Πηνελόπης- είναι οι απλές λεπτομέρειες που θα παρατηρήσετε μπαίνοντας. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο της Υμηττού σε σημείο που ούτε πολύβουο είναι ούτε ιδιαίτερα ήσυχο, το λες και μαγαζί της γειτονιάς αφού στην αρχή της μέρας είναι στάση για καφέ και ένα γρήγορο πρωινό όπως ομελέτα ή ένα ελαφρύ σνακ αλλά και λίγο αργότερα για κάτι πιο χορταστικό όπως μία πίτσα ή ένα burger. Διαθέτουν επίσης μικρή κάρτα με ποτά και ελάχιστες επιλογές ελληνικών κρασιών που θα συνδυάσετε με πλατό τυριών και αλλαντικών στη βραδινή σας έξοδο.

Ανά διαστήματα φιλοξενούν στον πάνω όροφο ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογράφων ή ζωγράφων καθώς και μουσικά σχήματα με ευρεία γκάμα ρεπερτορίων.

Βρυάξιδος 23, Παγκράτι, Τηλ: 21 0751 7377

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια