"Zinfandel" για οινόφιλους στο Χαλάνδρι

Ιταλικά κρασιά, αλλαντικά και τυριά έχουν την τιμητική τους στο καινούργιο wine bar του Χαλανδρίου.

Zinfandel

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το ιδιαίτερα κομψό wine bar "Zinfandel" στο Χαλάνδρι. Ο υπότιτλος vineria-prosciutteria μαρτυρά τον ιταλιάνικο προσανατολισμό του, καθώς το concept ξεδιπλώνεται με καλοδιαλεγμένες ετικέτες ως επί το πλείστον από τον ιταλικό αμπελώνα αλλά και ενδιαφέροντα αλλαντικά και τυριά που εισάγονται απευθείας από τη γειτονική χώρα και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Αυτά τα τελευταία μπορείτε να τα δείτε και στο όμορφο ψυγείο-βιτρίνα λίγο προτού σερβιριστούν σε πλατό στο τραπέζι, ενώ ο σομελιέ Βλάσσης Θεοδωρακόπουλος θα σας ξεναγήσει στη wine list, που περιλαμβάνει περί τις 180 ετικέτες και 40 επιλογές σε ποτήρι. Δεν λείπουν επίσης ορισμένα πιάτα που θα συνοδεύσουν το κρασί σας, και είναι κυρίως κρύας κουζίνας σαν το vitello tonnato με καπαρόμηλα και βαλεριάνα, τα ταρτάρ μοσχαριού και τόνου ή το σεβίτσε από λαβράκι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Zinfandel

Ομήρου 18Α, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.