4 ιδέες για γιορτινό dining μετά μουσικής

Οι έξοδοι των ημερών το θέλουν το ζωντανό πρόγραμμα για να απογειωθούν, οπότε ιδού 4 προτάσεις για όσους θέλουν να συνδυάσουν το φαγητό τους με κέφι μοντέρνο ελληνικό, λυρικό, νοσταλγικό αλλά και γνήσια λαϊκό.

Cash

Cash
Ανανεωμένο μας υποδέχεται τις φετινές γιορτές το πολύ δημοφιλές bar restaurant του Κεφαλαρίου, με καινούργιους πολυελαίους, μαρμάρινα τραπέζια, ροζ αμυγδαλιές πλεγμένες ανάμεσα στα μπαμπού αλλά και νέες japanese fusion γεύσεις διά χειρός του Βαγγέλη Λεούση συνοδεία καθημερινών live που δημιουργούν party ατμόσφαιρα. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο μικρόφωνο βρίσκεται ο Άρης Πετράκης τραγουδώντας από Σινάτρα μέχρι Πάριο, ενώ τις Πέμπτες η Στεφανία Ρίζου αποθεώνει γυναικείες φωνές όπως η Εντίθ Πιάφ και η Μαρινέλλα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο επάνω χώρος του "Red Room" δονείται στους ρυθμούς των μεγάλων επιτυχιών του Γιώργου Θεοφάνους. 

 

Piedra
Photo: Panagiotis Tsikos
Photo: Panagiotis Tsikas

Piedra Opera Restaurant
Ξανά κοντά μας επέστρεψε πρόσφατα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Πειραιώς και μοναδικό σε ολόκληρη την πόλη όπου το γεύμα συντροφεύουν ζωντανά "τζαμαρίσματα" από τενόρους, που διατρέχουν τη Μεσόγειο με λυρική διάθεση. Ειδικά για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν εορταστικά μενού με σπέσιαλ πιάτα όπως το σεβίτσε τσιπούρας με κρέμα αβοκάντο, τσίλι, ξινόμηλο και χαβιάρι ελαιολάδου ή το κότσι μαύρου χοίρου σιγομαγειρεμένο σε μπίρα και μέλι που συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας. 

RivieraCoast

Riviera Coast
Ο λαμπερός και πολυεπίπεδος all day χώρος του ομίλου Σταθοκωστόπουλου πάνω στη θάλασσα είναι χάρμα οφθαλμών, επιτρέποντας στο βλέμμα να σαλπάρει χειμώνα-καλοκαίρι κάπου μακριά. Κάθε Σάββατο μάλιστα, ο μεγάλος μας συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Κατσαρός μας προσκαλεί, παρέα με την Τερέζα, σε ένα "Ταξίδι στο Χρόνο" με όχημα νοσταλγικές επιτυχίες στο χώρο του εστιατορίου, το οποίο  ποντάρει στις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Ένεκα των ημερών, η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί και τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνοδεία εορταστικού μενού. 

Argi

Argi’s House
Με διάθεση να ξορκίσουμε όλα εκείνα τα στραβά και τα ανάποδα που μας ταλαιπώρησαν το 2021, μας υποδέχεται το live venue που δημιούργησε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος στην καρδιά της Γλυφάδας. Η κουζίνα φορά τα γιορτινά της με προτάσεις όπως τα χοιρινά σκαλοπίνια με σος πράσινου πιπεριού και τα μοσχαρίσια μάγουλα με κρασί marsala και πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται η Χρύσα Μπελούση, ο Βασίλης Κλειδωνάρης και ο Γιάννης Παπαγεωργίου με το μπουζούκι του προσφέροντας γνήσιο ελληνικό γλέντι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Riviera Coast

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 18, Bούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.