"Kalon" με καλή φόρα στην πλατεία Κολωνακίου

Μοντέρνος ελληνικός αέρας φυσά εδώ και λίγες ημέρες στο χώρο του παλιού «Central» στο Κολωνάκι. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Kalon

Δεν μπορώ να πω πως δεν αισθάνομαι ένα σκίρτημα καθώς καταδύομαι ξανά στην ημιυπόγεια γοητεία του χώρου που κάποτε στέγαζε το "Central" στην Πλατεία Κολωνακίου. Τις ενδιάμεσες φάσεις του ως "Block 146" και "Rock’n’Roll" ομολογώ πως τις είχα χάσει, όμως εδώ έχει ανάψει εδώ και ελάχιστα εικοσιτετράωρα τα φώτα του το "Kalon", η νέα πρόταση του δραστήριου επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη και της ομάδας του, που φιλοδοξεί να κάνει τον ιστορικό χώρο ξανά σημείο συνάντησης των Αθηναίων για το μεσημέρι και το βράδυ.
 

Kalon

Η ατμόσφαιρα που φιλοτέχνησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα έχει κάτι από κομψή και μοντέρνα Ελλάδα. Άγρια πέτρα και ξανθό ξύλο στους τοίχους, ελιές που φυτρώνουν μέσα σε γλάστρες και κατά τόπους κρέμονται φουντωτές από το ταβάνι, βοτσαλωτό μωσαϊκό με κρυφούς φωτισμούς στο πάτωμα που σου δίνει την εντύπωση ότι ίπταται έτσι όπως κάθεσαι στα τραπέζια από σκούρο πράσινο μάρμαρο και τα αναπαυτικά καθίσματα στο χρώμα της ελιάς που γεμίζουν τον κύριο χώρο του φαγητού. 

Kalon

Η ημιβυθισμένη μπάρα βρίσκεται στο επίκεντρο του μαγαζιού, περιτριγυρισμένη ολόγυρα από αρκετά σκαμπό όπου μπορείς να τρως και να πίνεις το ποτό σου, εποπτεύοντας στρατηγικά το πηγαινέλα των θαμώνων. Από τη λίστα των κοκτέιλ που δημιουργεί ο ταλαντούχος Γιώργος Βαρθολομαίος απολαμβάνω το πολύ αρωματικό Herbal Sbagliato που "μαγειρεύεται" σε ελληνικό τσάι του βουνού, καθώς ρυθμικές μουσικές χαϊδεύουν τα αυτιά μου με ήχο καλής ποιότητας και χαρίζουν ενέργεια στο χώρο. Οι γεύσεις του executive chef Βαγγέλη Λεούση έχουν και αυτές μοντέρνο ελληνικό χρώμα, άλλοτε εκσυγχρονίζοντας παραδοσιακές γεύσεις και άλλοτε μέσα από δάνεια από άλλες κουλτούρες που ντύνονται με ελληνικό μανδύα.

Kalon

Στα κύρια, τα σκιουφιχτά με κρέμα κολοκύθας και προσούτο του Στρεμμένου είναι μια έξυπνη ιδέα που ελληνοποιεί τρόπον τινά τη λογική της καρμπονάρας, ενώ σε ευφάνταστο μοτίβο κινείται επίσης το χυμώδες μαγιάτικο που γαρνίρεται με αχινό κι έχει στο πλάι τηγανιτό λαχανοντολμά με ρύζι και σαλάμι Λευκάδος. Δεν λείπουν κάποιες κοπές κρεάτων που σερβίρονται με τις γαρνιτούρες τους, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με ανάλαφρη γαλατόπιτα με τραγανά φύλλα και σάλτσα κανέλας, ρυζόγαλο με αφρό από σαλέπι, και καραμελωμένο τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού, βύσσινο και πλούσια σάλτσα σοκολάτας.

Kalon

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.