Η "Bella Vespa" μαρσάρει με Παύλο Κυριάκη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια πιο comfort πλευρά της κουζίνας του, γαρνίροντας με τη μαγειρική του κομψότητα την ιταλική κουζίνα ενός spot που συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια παρουσίας στο γευστικό χάρτη της Γλυφάδας.

Παύλος Κυριάκης

Αέρα ανανέωσης φέρνει στο αγαπημένο στέκι των Νοτίων Προαστίων ο Παύλος Κυριάκης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα ενός spot που μιλά ιταλικά, με ελληνική προφορά. Φέρνοντας το μοντέρνο άγγιγμα που εισάγει τη γευστική πρόταση του "Bella Vespa" στη νέα εποχή της γειτονιάς, ο Κυριάκης μιξάρει cucina povera με φινετσάτα υλικά, συνθέτοντας έναν κατάλογο με comfort βάση και sharing λογική.

Έτσι, το μενού φέρνει στη σέντρα πιάτα όπως το χειροποίητο ραβιόλι με ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, ή το αφράτο καρπάτσιο μόσχου, με flakes πεκορίνο και dressing εσπεριδοειδών, ενώ pizza και pasta έχουν την τιμητική τους, με τη Μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα και λάδι βασιλικού να είναι αναπόδραστη επιλογή. Στα ζυμαρικά, τα πάκερι με ραγού μοσχάρι, κρέμα μετσοβόνε και μαρμελάδα ντομάτας, έρχονται με άριστο al dente και τα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα μοσχοβολούν φθινόπωρο.

Μεσογειακό αέρα στο μενού φέρνει η σφυρίδα με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, ενώ Rib Eye Steak, Skirt Steak και Osso Buko παίζουν δυνατά στην κρεατοφαγική πλευρά του μενού, πριν το γεύμα κλείσουν κλάσικ γλυκά σαν την τιραμισού με κρασί Μαρσάλα, μασκαρπόνε και καφέ, αλλά και artisanal γεύσεις σαν την Calzone με κόκκινα φρούτα, κρέμα σιμιγδάλι και πραλίνα, σκεπασμένη με ζάχαρη άχνη, σαν ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που θα κάνει τους μερακλήδες να επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/05/2024

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.