Με γαστρονομία 3 αστέρων μας ταξιδεύει η Air France

Ο βραβευμένος με το Bocuse d'Or το 1995 και με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon και ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Mathieu Viannay υπογράφουν τα μενού στην La Première και Business class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρίας.

Air France Fleet

Παγκοσμίου επιπέδου γαστρονομικές εμπειρίες θα προσφέρει στις πτήσεις της η Air France, με την αεροπορική εταιρεία να αναθέτει τα in flight γεύματά τις σε κορυφαίους σεφ, βραβευμένους με αστέρια Michelin. Τα γεύματα, που παρέχονται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριου και ως τον Φεβρουάριο του ’22 στις premium θέσεις των πτήσεων με αναχώρηση από το Παρίσι, δίνουν μια γεύση των καλύτερων που έχει να επιδείξει η γαλλική κουζίνα, με τους βραβευμένους με το Bocuse d'Or το 1995 και με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon και με δύο αστέρια Michelin σεφ Mathieu Viannay, να ανεβάζουν το γαλλικό fine dining… στα ουράνια.

Συγκεκριμένα, το μενού της La Premiere επιμελείται ο τριάστερος Régis Marcon, έχοντας δημιουργήσει έξι νέα πιάτα που, με φέρνουν την τεχνογνωσία του Servair Culinary Studio στο αεροπορικό τραπεζάκι και επαναπροσδιορίζουν τα εποχικά προϊόντα με συνθέσεις όπως τα λαζάνια με λαχανικά, με όξινη κρέμα με σχοινόπρασο, το μοσχαρίσιο φιλέτο σε ερυθρό κρασί, με πατάτα σοτέ και κέικ με μορχέλες, ή το confit περιστέρι, σάλτσα βερίκοκου, πλιγούρι με λεμόνι, μανιτάρια και κολοκύθα. Αντίστοιχα, για την Business Class την επιμέλεια των πιάτων έχει ο διάστερος Mathieu Viannay, με οκτώ πρωτότυπες δημιουργίες που στρέφουν τον προβολέα σε τοπικά προϊόντα, μέσα από πιάτα σαν το φιλέτο κοτόπουλου με μορχέλες και ριζότο κολοκύθας, το φιλέτο πέρκας με σάτσα αρμορίκαν, κίτρινα καρότα και σιμιγδάλι, ή την ψητή φραγκόκοτα σε καφέ, με σέλινο κονφί και βραστά φθινοπωρινά λαχανικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.