Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Το λιβανέζικο εστιατόριο του «6 dogs» υποδέχεται τις γιορτές με την ανατρεπτική γευστική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Αγκαλιασμένο από τον άνετο αστικό κήπο του «6 dogs», αλλά και τη ντιζαϊνάτη, urban σάλα του, για τις μέρες που ο καιρός βγάζει δοντάκια, το «Badaoui» υποδέχεται τη χειμωνιάτικη σεζόν με την ανατρεπτική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα εξωτισμό και γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 1

Εμπνευσμένο από κλασικά φαβορί του Λιβάνου, και με υλικά ενδεικτικά των εξελίξεων της διεθνούς vegan σκηνής να σιγοντάρουν την περιορισμένης κρεατοφαγίας πλευρά της ανατολίτικης παράδοσης, το νέο μενού που παρουσιάζει φέτος ο Fahd Kassem (γνωστός από το pop up project των Guerilla Chefs, που μας είχε να κυνηγάμε καντίνες και street food festivals για να δοκιμάσουμε το διάσημο burger του), φέρνει στο προσκήνιο την άνεση που έχει αποκτήσει ο Ελληνολιβανέζος σεφ σε δημιουργικές επαναπροσεγγίσεις της κουζίνας των παιδικάτων του, με casual χαρακτήρα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 2

Πιάτα όπως η ultra χορταστική noodle salad με κρέμα κουνουπιδιού, ταχίνι, παπαρουνόσπορο και μπούκοβο, κρύβει στη δροσερή μπουκιά το απολαυστικά πικάντικο φινίρισμα της επίγευσης, ενώ το moutabal, μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας δηλαδή, που σερβίρεται με ταχίνι και κύμινο, αλλά και σωταρισμένο «κιμά» από σεϊτάν, φέρνει στη σέντρα μια fun επανανάγνωση του εξωτισμού που διατρέχει την κουζίνα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 3

Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα (πριν δώσει σκυτάλη στο ταϊλανδέζικο «Dara Thai», στον ίδιο χώρο), το «Badaoui» έχει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του ultra παραδοσιακό fatteh, με ρεβύθια, κουκουνάρι και τραγανά φύλα, σε κρέμα από ταχίνι και γιαούρτι καρύδας, που έρχεται στο τραπέζι ως ένα πρωτεϊνούχο superbowl ιδανικό για ξεκίνημα της μέρας (δεν είναι τυχαίο που στη Βηρυτό αποτελεί κλασικό street πρωινό). Για όποιον όμως θέλει κάτι πιο συμβατικό, scrambled αυγά ελευθέρας βοσκής, shakshuka αυγών με home made σάλτσα ντομάτας, αλλά και sando με μπεσαμέλ και παστράμι σκορπίζουν αρώματα στην αυλή, ενώ για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, το burger με αρνίσιο κιμά είναι μια signature επιλογή που βρίσκει τη θέση της και σε αυτό το μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.