«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Το εστιατόριο – ταβέρνα στην σκιά του μουσείου της Ακρόπολης, παραμένει πιστό στην ταυτότητά του με αυθεντικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Σε μια περιοχή άκρως τουριστική, με την επιβλητική εικόνα του μουσείου σε πρώτο πλάνο, το «Αρκαδία» αποτελεί σημείο αναφοράς στις επιλογές για ελληνικές γεύσεις. Ο εξωτερικός χώρος με τα λευκά τραπεζοκαθίσματα σε στυλ ταβέρνας ή η ψηλοτάβανη σάλα με το λιτό ντεκόρ και έναν ρετρό ευμεγέθη πίνακα στον τοίχο, φιλοξενούν τουρίστες και ντόπιους που το επισκέπτονται στην κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο ή για ένα τίμιο, καλομαγειρεμένο μεσημεριανό γεύμα τις καθημερινές. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη, με τους πλανόδιους μουσικούς που γυροφέρνουν τον πεζόδρομο και καμιά φορά πλησιάζουν τα τραπέζια ενώ μέχρι να έρθει η παραγγελία σας θα κάνετε χάζι τα ζευγάρια και τις οικογένειες που βολτάρουν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Στην κουζίνα στις επάλξεις ο σεφ Αντώνης Γρίβας προτείνει παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα, όπως τα ντολμαδάκια ή οι τσουπωτοί λαχανοντολμάδες τους με απαλή σάλτσα αυγολέμονο, που με άνεση ζητάς και δεύτερη μερίδα. Σωστά τηγανισμένοι έρχονται οι νόστιμοι «σαντορινιοί» ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, μεζές περιοπής, ενώ το σουβλάκι από αρνίσιο μπούτι που μαρινάρουν σε τσίπουρο είναι νόστιμο και ζουμερό. Από σαλάτες, δοκιμάστε την «Αρκαδία» με δροσερές πρασινάδες, φρούτα και ψητό μανούρι, ραντισμένα με μια ωραία βινεγκρέτ με χαρουπόμελο. Στο ίδιο κλασικό μοτίβο και τα επιδόρπια ενώ τα πιάτα συνοδεύει μια μαζεμένη λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.