«Ikebana»: Ιαπωνικός μινιμαλισμός στη Γλυφάδα

Ο νέος γιαπωνέζος κάτοικος της Γλυφάδας έχει τη σφραγίδα των γνωστών εστιατορίων «Gaku» και προτείνει ενδιαφέρον sushi αλλά και ιντριγκαδόρικες σπεσιαλιτέ στις φλόγες της robata.

«Ikebana»: Ιαπωνικός μινιμαλισμός στη Γλυφάδα

Το ολοκαίνουργιο sushi bar & resto που δημιούργησε η ομάδα των γνωστών ιαπωνικών εστιατορίων «Gaku» χαράσσοντας για πρώτη φορά πορεία προς τα νότια της πόλης, είναι λιλιπούτειο και ολόλευκο. Παρότι νέος «κάτοικος» της Γλυφάδας, τα τραπέζια του που απλώνονται στο πεζοδρόμιο της οδού Αρτέμιδος στη Γλυφάδα έχουν τον κόσμο τους ακόμα και το δροσερό βράδυ καθημερινής στα τέλη Νοεμβρίου, που επισκεπτόμαστε το μαγαζί. Μέσα η ατμόσφαιρα παραπέμπει περισσότερο σε ένα κομψό και minimal sushi bar, με ψηλά τραπέζια και stools μπροστά στις φλεγόμενες σχάρες της robata αλλά και το sushi corner, όπου επίσης μπορείς να φας βλέποντας την ομάδα της κουζίνας σε δράση. Το βλέμμα στέκεται στα κρεμάμενα άνθη –μια αναφορά ίσως στην γιαπωνέζικη τέχνη της ανθοδετικής ikebana που δίνει στο μαγαζί το όνομα του-, καθώς και στον εντυπωσιακό συντηρητή κρασιών που ντύνει την πλάτη της μπάρας, η οποία προτείνει ενδιαφέροντα signature cocktails με βάση τα premium ιαπωνικά spirits.

«Ikebana»: Ιαπωνικός μινιμαλισμός στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Ο κατάλογος που επιμελείται ο σεφ του κολωνακιώτικου «Malconi’s» Γιάννης Κοσμαδάκης, πέρα από όλα όσα περιμένεις να βρεις σε ένα εστιατόριο του είδους, κάνει και μια σειρά από προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα: φασολάκια edamame περασμένα από τη robata, θερμαντική σούπα με curry και θαλασσινά, ενδιαφέροντα ωμά όπως το λαβράκι usuzukuri με σος shiho-ponzu και αχινό, που είναι ωραίες ιδέες για το ξεκίνημα. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση η robata, από την οποία έρχονται γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας, πλοκάμι χταποδιού σε κρούστα από πάνκο με ωραία μαγιονέζα wasabi, αλλά και άκρως εντυπωσιακή jumbo γαρίδα με το κέλυφος της που συνοδεύεται από ταιριαστό dressing με λεμόνι και τζίντζερ. Η ώρα του sushi τώρα έχει ασφαλώς τη δική της βαρύτητα και σημαίνει από τη μία με πρωτότυπα signature rolls, όπως το rikyu με λαβράκι, πράσινη μαγιονέζα με τσάι matcha και αμύγδαλα που παντρεύει γευστικά τη στεριά με τη θάλασσα. Από την άλλη, οι πιο κλασικοί τύποι που προτιμούν την λιτή οδό του nigiri και του sashimi, θα βρουν μια ολόκληρη σειρά από προτάσεις που βασίζονται στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά που προμηθεύεται το μαγαζί – τόνος, φαγκρί, μαγιάτικο, μπαρμπούνι, καραβίδα, γάμπαρη, χέλι.

«Ikebana»: Ιαπωνικός μινιμαλισμός στη Γλυφάδα - εικόνα 2

Ο γλυκός επίλογος γράφεται με σπιτικό γιαπωνέζικο παγωτό mochi σε διάφορες γεύσεις και αλλιώτικη κρεμ μπριλέ με matcha, ενώ το προσωπικό περιποιείται με ευγένεια και γνωρίζοντας σε βάθος τις επιλογές του καταλόγου, που περιλαμβάνει ακόμα μια εκλεκτή συλλογή από sake, γιαπωνέζικες μπίρες και κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, 2108920930, τιμή: € 30-40

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.