«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς

Η νέα προσθήκη στην κρεατοφαγική βεντάλια του Σταύρου Δρακούλη είναι μια extra large εκδοχή της ναυαρχίδας των Νοτίων Προαστίων, που δίνει στον μαέστρο των premium κοπών το χώρο να απλώσει το καλοφαγικό του όραμα.

«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς

Γεωγραφικά μπορεί να βρίσκεται στην Κηφισιά, αισθητικά όμως, άνετα θα μπορούσε να έχει προσγειωθεί από πτήση που ήρθε απ’ το Λονδίνο μέσω Ντουμπάι. Η ντιζαϊνάτη αισθητική του, προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια - από το επιβλητικό greenhouse της κλειστής αυλής, μέχρι τα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια στο πλάι της φουτουριστικής κάβας, κι από το cozy ημικύκλιο της μπάρας, μέχρι τα μοντερνίστικα καθίσματα που περικυκλώνουν τα μικρότερα τραπέζια στην ευρύχωρη σάλα - εκπέμπει μια ευπρόσδεκτη αίσθηση υπερβολής σε όλα της, έτσι όπως λούζεται στο υπέρυθρο ημίφως και δονείται απ’ τα electro beats του signature κλαμπίστικου vibe των μαγαζιών του Στράτου Δρακούλη.

«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς - εικόνα 1

Ο ίδιος, μισός εστιάτορας - μισός clubber, και ολόκληρος ένας Τζον Γουέην μιας άγριας Δύσης όπου τα ράντσα των αγελαδάρηδων έχουν πλέον αντικατασταθεί από τις πιο exclusive φάρμες premium μόσχων του κόσμου, μοιάζει εδώ να έχει βρει πλέον το χώρο για να απλώσει το καλοφαγικό του όραμα, καλιμπραρισμένο εκ νέου όπως παραδέχεται, χάρη στη συνεργασία του με τον ψημένο entrepreneur της εστίασης, Δήμο Στασινόπουλο. Κι αν το «Drakoulis Dry & Raw» της Κηφισιάς είναι ενδεικτικό, πρόκειται για ένα όραμα όπου το εξαιρετικό κρέας έχει τον πρώτο λόγο, πλαισιωμένο από ένα περιβάλλον που κάνει τους όμορφους ανθρώπους με ακριβά κουρέματα, κομψά φορέματα και καλοπρεσαριρσμένα jeanswear, που γεμίζουν ασφυκτικά το χώρο ένα τυχαίο βράδι καθημερινής, να αισθάνονται δικαιωμένοι που ντύθηκαν για κάτι παραπάνω από μια απλή εστιατορική έξοδο.

«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς - εικόνα 2

Κάτι παραπάνω από μια απλή εστιατορική εμπειρία προσφέρει και το μενού που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Δρακούλης, παρέα με τον σταθερό του συνεργάτη Κώστα Ζαχαρία, που κρατά εδώ το ρόλο του executive chef με τον Αλέξανδρο Σοφιανό στην κουζίνα. Προφανώς, οι εξαιρετικές κοπές που ωριμάζουν στα τεράστια ψυγεία είναι το κλου της υπόθεσης, κι ένα ντελικάτο κομμάτι σαν το hanger steak από αμερικανικό Wagyu σε διασταύρωση με Charolais, του οποίου τη χυμώδη μπουκιά απολαύσαμε, αρκεί για να το αποδείξει. Όμως τα συναρπαστικά ωμά και οι signature κρεατοπαρασκευές, είναι εξίσου δύσκολες να προσπεράσεις: Το ταρτάρ από αυστραλέζικο wagyu, για παράδειγμα, με kimchi, wasabi mayo, σιρόπι σφένδαμου και σχοινόπρασο, είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα που μπορεί να χαρεί κανείς στην Αθήνα, ενώ στα ζεστά, ο γύρος από pata Negra, αφράτος και ζουμερός, έρχεται παρέα με λαχταριστές πιτούλες και κοντιμέντα που δίνουν ντελικάτσα στο σύνολο, μάλλον κερδίζοντας το τίτλο του καλύτερου στη λίστα των ορεκτικών, που περιλαμβάνει κεφτεδάκια από Black Angus και τραγανή πάπια με πορτοκάλι.

Όσο για το φινάλε, τα brownies με καραμελένια ναμελάκα και παγωτό bitter σοκολάτας είναι ένα desert με απολαυστικές υφές, ενώ το XL βάσκικο cheesecake ελπίζουμε να το χαρούμε και στο νέο πόνημα που ετοιμάζει η ομάδα, λίγο πιο χαμηλά στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Εμπειρία «Drakoulis» σε τρία βήματα

Οι κοπές

«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς - εικόνα 3

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας υποδέχεται και μας ξεναγεί στις σπουδαίες premium κοπές που συγκεντρώνονται στα ψυγεία του «Drakoulis» από τις πιο exclusive φάρμες του κόσμου, για να μας καθοδηγήσει στην ιδανική επιλογή ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις μας.

Τα ωμά

«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς - εικόνα 4

Το καρπάτσιο από αμερικανικό Black Angus έχει την ευτυχία η πλούσια βουτυρένια σάρκα του να σιγοντάρεται ιδανικά από τις σπιρτάδες που φέρνει το μαρινάρισμα με ροζ γκρέιπφρουτ και yuzu ponzu, με την κρέμα από horseradish να δίνει σώμα και τσίμπημα στη μπουκιά.

Τα cocktails

«Drakoulis Dry & Raw»: Καρνιβορική αποθέωση σε electro ρυθμούς - εικόνα 5

Το ημικυκλικό μπαρ που επιβλέπει τη σάλα και την greenhouse βεράντα του «Drakoulis», εκτός από ωραία stool για φαγητό, προσφέρει και καλοδουλεμένα κλασικά cocktails με ή χωρίς πειράγματα, που σιγοντάρουν τη γευστική εμπειρία, αλαφραίνοντας την κρεατοφαγία με τη σπιρτάδα τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.