«La Suite Lounge»: Γαλλικός αέρας φυσά στον Λυκαβηττό

Ο βραβευμένος σεφ Geoffrey Rembert υπογράφει γεύσεις με παριζιάνικη μενταλιτέ στο ανανεωμένο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «St. George Lycabettus».

«La Suite Lounge»: Γαλλικός αέρας φυσά στον Λυκαβηττό

Ανηφορίζοντας στα ψηλά δώματα του «St. George Lycabettus» όπου βρίσκεται το εστιατόριο «La Suite Lounge» δεν μπορείς παρά να αφεθείς στη μαγεία της θέας που απλώνεται μπροστά σου. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη της Ευρώπης, όπως μαρτυρά το σχετικό βραβείο που έχει αποσπάσει το εστιατόριο, είναι σίγουρα πάντως από τις συναρπαστικότερες που μπορεί να απολαύσει κανείς στην Αθήνα καθώς ολόκληρο το λεκανοπέδιο μοιάζει να εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες στον ιδιαίτερα κομψό χώρο με τις πολυτελείς πινελιές στην ατμόσφαιρα.

«La Suite Lounge»: Γαλλικός αέρας φυσά στον Λυκαβηττό - εικόνα 1

Η αύρα ανανέωσης στη διακόσμηση, με highlight τις πολύ ξεχωριστές καρέκλες σε σμαραγδί χρώμα που σε περιβάλλουν σαν αναπαυτική αγκαλιά και την ιδιαίτερα προσεγμένη art de la table, συνοδεύεται από μια αλλαγή στη γευστική πλεύση του εστιατορίου προς τη μεριά της Γαλλίας. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο ταλαντούχος σεφ Geoffrey Rembert που ανέλαβε να δημιουργήσει, μαζί με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο το ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου, που ρίχνει γευστικές γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

«La Suite Lounge»: Γαλλικός αέρας φυσά στον Λυκαβηττό - εικόνα 2

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Rembert έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο βιογραφικό, με θητεία σε εστιατόρια-θρύλους της Γαλλίας όπως το «Tour d’Argent» και το «Le Bristol». Αυτήν την εποχή είναι το δεξί χέρι του Jacques Faussat στο βραβευμένο εστιατόριο που φέρει το όνομα του στο Παρίσι, όπου παρουσιάζουν μια ραφινάτη γαλλική κουζίνα που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και αποσπά το πολυπόθητο αστέρι του οδηγού Michelin. Οι γεύσεις που προτείνει στο «La Suite Lounge» έχουν σαν κύρια αφετηρία τους την κραταιά τάση της μπιστρονομίας και προσφέρονται σε ένα ειδικό μενού degustation, που ξεδιπλώνεται σε 5 στάδια (€ 65 κατ’άτομο ή € 80 συνοδεία ενός ποτηριού σαμπάνιας Moet & Chandon).

«La Suite Lounge»: Γαλλικός αέρας φυσά στον Λυκαβηττό - εικόνα 3

Στο πνεύμα μπαίνεις ήδη από το καλωσόρισμα, με μια ορεκτική κολοκυθόσουπα που κρύβει μέσα της ταρτάρ πράσινου μήλου και αφρό μηλίτη. Η συνέχεια έχει δύο δυνατά ενσταντανέ: champignons de Paris που σερβίρονται εν είδει τάρτας σε τρεις υφές (φρέσκα, μπριλέ και αφρός) αλλά και χτένια St. Jacques με χαβιάρι Beluga και αχλάδι σε ζωμό κρεμμυδιού που δυναμιτίζεται επιτυχημένα από κόλιανδρο. Η ώρα του κυρίως έχει πιο κλασικό πρόσημο, με γεύση από το βαθιά νόστιμο μοσχαράκι με καρότα, κρεμμυδάκι τουρσί και πατάτες dauphinois σε πλούσια σάλτσα κρασιού.

Αυτές τώρα καθώς και άλλες προτάσεις του Rembert συγκροτούν την «παριζιάνικη» πλευρά του σταθερού καταλόγου του εστιατορίου, η οποία συνομιλεί με την «αθηναϊκή» που ενορχηστρώνει ο Βασίλης Μήλιος και περιλαμβάνει πιάτα όπως οι γαρίδες με κρέμα ντομάτας, φέτα και ούζο, το λαβράκι με καπνιστή μελιτζάνα και κρέμα κακαβιάς, και το ριζότο με φρέσκα σπαράγγια και κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας. Σε διπλό ταμπλό παίζουν και τα επιδόρπια, που επιφυλάσσουν από αποδομημένη lemon pie με τραγανή μαρέγκα σε ποτήρι μέχρι φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλια και φράουλες. Τιμές: € 45 - 70

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.