Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο

Ανοίγει οσονούπω, στρέφοντας τους προβολείς στην ανερχόμενη ιταλογιαπωνέζικη κουζίνα.

Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εστιατόριο «Amaya» που ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στις 26/11 στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για τη νέα πρόταση της οικογένειας των ιταλικών εστιατορίων «Al Pino» με τη μακρά ιστορία στο Παλαιό Φάληρο και το Χαλάνδρι, που θα εστιάζει στην κουζίνα itameshi ή αλλιώς το όλο και πιο δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο πάντρεμα των ιταλικών γεύσεων με τις ιαπωνικές. Μαύρη καρμπονάρα με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκή miso, αυγό ποσέ και πούδρα από φύκια nori αλλά και bucatini με μοσχαρίσια στηθοπλευρά, παρμεζάνα, φρέσκια ντομάτα και kimchi είναι κάποιες από τις προτάσεις του γνωστού σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου, ο οποίος επιμελείται το μεσημεριανό και το βραδινό μενού του εστιατορίου, ενώ την λίστα των κοκτέιλ που έχουν και αυτά αρώματα Ιταλίας και Ιαπωνίας, υπογράφει ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο, 210 4100127

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.