To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Nigiri, sake και διπλοπενιές συνδυάζει για άλλη μια χρονιά το ανατρεπτικό sushi concept του YTON, με τον chef Take να σερβίρει premium sushi εμπειρία, ως γαστρονομικό ζέσταμα στο υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Μια από τις πιο ανατρεπτικές εστιατορικές προτάσεις της περσινής σεζόν, για όσο οι υγειονομικές συνθήκες της επέτρεψαν να ξεδιπλωθεί, το sushi concept του «YTON» επιστρέφει δριμύτερο φέτος, με τον γνωστό chef Take να σερβίρει ξανά την premium sushi εμπειρία του, ως apre γαστρονομικό ζέσταμα στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 1

Ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9μιση το βράδι μέχρι τη 1 το ξημέρωμα, και όχι απαραίτητα για τους θαμώνες του αλά Las Vegas show του «ΥΤΟΝ», το «The Y Project» συνδυάζει στοιχεία από speakeasy εστιατόριο με διακριτική είσοδο στην πίσω πλευρά του επιβλητικού venue της οδού Πέτρου Ράλλη, αλλά και αύρα glam προορισμού, όπου ο διακριτικά πολυτελής και φωτεινός διάκοσμος, με τις pop και manga αναφορές, μπλέκεται με αρτιστίκ στοιχεία που φέρνουν την υπογραφή του ίδιου του Νίκου Βέρτη σε έμπνευση και σχεδιασμό.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 2

Με τη μυκονιάτικη προϋπηρεσία του chef Take («Matsuhisha», «Nammos» και «Koursaros» οι βασικοί σταθμοί του) διάχυτη και στην κοσμοπολίτικη αύρα του χώρου, το σφιχτό και μαζεμένο μενού κινείται σε μονοπάτια ωμοφαγικών φαβορί, με προτάσεις όπως το καψαλισμένο nigiri με τρουφάτη σόγια και φρέσκια τρούφα, ο μαύρος μπακαλιάρος σε miso, και το πικάντικο tataki από Wagyu, ντρεσαρισμένο σε chily και lime, να ξεχωρίζουν από τη λίστα των ορεκτικών. Χτένια με βασιλικό καβούρι και σόγια τρούφας, black cod σε τεμπούρα λαχανικών, και τεριγιάκι σολομού σε γαρίδες τεμπούρα, φιγουράρουν ανάμεσα στα signature maki του chef Take, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν κλασικά ρολάκια όπως τα California και τα veggie rolls.

Παράλληλα, το μενού σιγοντάρει η προσεκτικά σχεδιασμένη cocktail list του Χρήστου Λάγιου, που εκτός από δημιουργίες σαν το καπνιστό Dr Smoky, με rye whiskey μαγειρεμένο με βούτυρο, τόνκα, κακάο και λεμόνι, ή το λεμονάτο White Akoya Pearl, με παλαιωμένο blend ρουμιών, κρέμα καρύδας, καραμέλα και λιμοντσέλο, επιφυλάσσει και virgin προτάσεις αποτοξίνωσης, σαν το YTON Beverage, με tailor made σόδα, αρωματισμένη με κόκκινα μούρα και πράσινο τσάι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.