Ο Jerome Ianmark Calayag είναι ο νικητής του S. Pellegrino Young Chef 2019-2021

Ο νεαρός σεφ από τις Φιλιππίνες εντυπωσίασε τους κριτές του σπουδαίου διαγωνισμού με ένα πιάτο-φόρο τιμής στα «ταπεινά λαχανικά».

Ο Jerome Ianmark Calayag είναι ο νικητής του S. Pellegrino Young Chef 2019-2021

Μπορεί να καθυστέρησε ελαφρώς λόγω της πανδημίας η τελετή για την ανάδειξη του καλύτερου νέου σεφ του κόσμου, όμως πραγματοποιήθηκε τελικά στις 30 Οκτωβρίου στο Μιλάνο ανεβάζοντας στο ψηλότερο βάθρο τον Jerome Ianmark Calayag που απέσπασε τον τίτλο του S. Pellegrino Young Chef 2019-2021.

Ο νεαρός σεφ παρουσίασε τη δική του οπτική για τη σύγχρονη μαγειρική που διαποτίζεται από τα μεγάλα αιτήματα της εποχής μας όπως η βιωσιμότητα και η ηθική διαχείριση των γήινων πόρων, εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το πιάτο «Humble Vegetables». Τα ταπεινά λαχανικά που ενέπνευσαν τον σεφ και έδωσαν τον τίτλο του πιάτου δεν ήταν άλλα από τα καρότα, σε μια χορτοφαγική δημιουργία υψηλού επιπέδου που είχε σαν αφετηρία της το street food των Φιλιππίνων όπου μεγάλωσε, ενισχυμένο όμως με τη χαρακτηριστική φυσιολατρία της κουζίνας της Σκανδιναβίας όπου ανδρώθηκε μαγειρικά.

«Στόχος μου είναι να οδηγήσω τη γαστρονομία σε ένα πιο βιώσιμο μονοπάτι» δήλωσε ο Calayag παραλαμβάνοντας πανευτυχής το βραβείο του και συμπληρώνοντας πως «ελπίζω να επηρεάσω κι άλλους σεφ και εστιατόρια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και να αποδείξω πως σπουδαίο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα και με τα πιο απλά λαχανικά».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.