Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι

Η νέα εποχή του χώρου που μεσουράνησε ως «Central», ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου με τον Βαγγέλη Λεούση στην κουζίνα της, και κλασικές ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες με μοντέρνο πρόσημο στην κάρτα της.

Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι

Πίσω στα κλασικά, αλλά με όχημα τις σύγχρονες τεχνικές σκοπεύει να μας πάει το «Kalon», το νέο εγχείρημα του Γιάννη Μωράκη, που σε επιμέλεια του σεφ Βαγγέλη Λεούση θα εστιάσει στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ιδωμένη από σύγχρονο πρίσμα.

Πιάτα όπως το γιουβέτσι γαρίδας με φρέσκο βασιλικό και ξύσμα λεμονιού, ή το σπανακόρυζο εν είδει ριζότο, με λεμόνι κονφί και λαβράκι ατμού, θα χαράσσουν την ταυτότητα του μοντέρνου ελληνικού μπιστρό, ενώ προτάσεις όπως ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με κρέμα πατάτας και τρούφα, ή το striploin με σελινόριζα και κρέμα μανιταριών, θα προσθέτουν comfort στροφές στην κρεατοφαγία, με τον Άλκη Κουρή να εκτελεί τις ιδέες στην κουζίνα.

Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Φυσικά, προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, όπως το καρπάτσιο λαβράκι με αχινό, ή το ταρτάρ τσιπούρας με ελιά και νερό ντομάτας, αλλά και χεράτα πιάτα σαν τα tacos με γύρο από ribeye και το flatbread με ντοματίνια, γραβιέρακαι προσούτο Στρεμμένου, θα ευνοούν το μεσημεριανό τσιμπολόι, ενώ αντίστοιχο ελληνικό μοτίβο θα ακολουθήσει και ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης στα γλυκά, με φαβορί όπως η γαλατόπιτα και ο χαλβάς να βρίσκουν ιντριγκαδόρικες εκφράσεις.

Ο χώρος, που ήδη φαίνεται να εκπέμπει ήσυχα μητροπολίτικα vibes στον διάκοσμο, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.