To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Το νέο ιταλικό των Βορείων φέρει την υπογραφή του σεφ Pino Saccheri στα πιάτα του και τις γεύσεις της ιταλικής παράδοσης στο μενού του.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Με το μενού της γεμάτο γνήσιες ιταλικές γεύσεις απ’ όλη την παράδοση της μπότας, αλλά και λίγη αδυναμία παραπάνω στα μαγειρέματα της Σικελίας, απ’ την οποία έλκει την έμπνευσή του το όνομα του εστιατορίου, αλλά και την καταγωγή του ο σεφ Pino Saccheri (γνωστός μας απ’ τις ιταλιάνικες φούγκες του «Trovatore»), η «Ortigia» έχει εδώ και λίγο καιρό σκορπίσει τις μυρωδιές της στην Κηφισιά, σερβίροντας pasta fresca και pizza φτιαγμένη a posto, αλλά και κλασικά antipasti, αφράτες insalate, risotti, κρέατα και θαλασσινά.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά - εικόνα 1

Σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, με άφθονο ιταλιάνικο ταμπεραμέντο και μια επιβλητική salumeria μπροστά απ’ τον ξυλόφουρνό της, η φρέσκια αυτή τρατορία μας λέει το «benvenutti» της με πιάτα όπως τα arancini γεμιστά με σικελιάνικο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, καρπάτσιο από χταπόδι μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο κι ελαιόλαδο, αλλά και κλασικά σαν το vitello tonnato ή το ταρτάρ μοσχαριού, που εδώ σερβίρεται με κάπαρη και αφρό πεκορίνο. Τα bucatini alla norma, με τηγανητούς κύβους μελιτζάνας, ρικότα και τριμμένο φιστίκι, φέρνουν στο τραπέζι μας τις αγαπημένες γεύσεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ενώ πιάτα σαν την costoletta, μοσχαρίσια στηθοπλευρά αργομαγειρεμένη στους ζωμούς της, χαράζουν πορεία για τη λίστα των χειμωνιάτικων φαβορί μας, ενώ φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν άκρως ιταλικά επιδόρπια, σαν τα σιτσιλιάνικα canolli, ή την κλασική προφιτερόλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.