Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Ντυμένο στα λευκά, με το ξανθό ξύλο να σκορπάει ζεστασιά και τη διακόσμηση να μαρτυρά τη θαλασσινή του κλίσει, το αγαπημένο μας ψαροστέκι στους Αμπελόκηπους επαναφέρει τα ιωδιούχα αρώματα στις συνήθειές μας.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Τα πρωτοβρόχια μπορεί να απειλούν να μας κλείσουν στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θάλασσα δεν βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στη μέρα μας, ιδίως όταν σκορπά τις μυρωδιές της στα όμορφα τραπέζια που στρώνει το «Ψαροχώρι». Ψαροστέκι αγαπημένο στα πέριξ της πλατείας Μαβίλη, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι, που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι, για να σερβιριστεί σε πλείστες όσες εκδοχές, με το ψήσιμο στο αλάτι να αποτελεί θεαματική σπεσιαλιτέ, αλλά και μοντέρνες προτάσεις, ωμοφαγικές και μη, να δικαιούνται της δικής τους προσοχής.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα - εικόνα 1

Ο τόνος τατάκι με σουσάμι και σόγια, το σεβίτσε τσιπούρας σε χυμό εσπεριδοειδών και η παραλλαγή τους στην αθηναϊκή σαλάτα είναι μερικά μονάχα από τα σπιρτόζικα πιάτα που θα δοκιμάσετε, μην αμελήσετε όμως να βάλετε στη μέση και το καπνιστό χέλι με τον πουρέ παντζάρι, που φέρνει στο τραπέζι φινέτσα, νοστιμιά και εκλεκτά υλικά, όλα σε μια μπουκιά. Και για το φινάλε, σπιτικό σορμπέ, ένα αλλιώτικο γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ, αλλά και θαυμάσιο προφιτερόλ με πεντανόστιμα σουδάκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.