Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το μερακλίδικο στέκι του Θησείου έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του κι η πυρόπετρα ετοιμάζει εκλεκτές λιχουδιές, με βάση τους τα διαλεχτά ελληνικά delicatessen της προθήκης.

Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το αγαπημένο στέκι των μερακλήδων του κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο 119 της οδού Ερμού, άνοιξε ξανά τις πόρτες του κι έβαλε μπρος την πυρόπετρά του, φουρνίζοντας διαλεχτές λιχουδιές, μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές, που μεταφέρουν τους επισκέπτες του σε άλλες γευστικές εποχές.

Πιάτα όπως η καραμανλίδικη ρεβιθάδα με παστουρμά, η φετόπιτα με μελιτζάνα, ντομάτα και καπνιστό τυρί, το παστιρμά σουτζούκ με βιολογικά αυγά μάτια και πατατούλες, ή ο καραμανλίδικος μουσακάς με παστουρμά, ξεδιπλώνουν μια βεντάλια στιβαρής νοστιμιάς στο σταθερό μενού, ενώ οι ποικιλίες παλαιωμένων τυριών και αλλαντικών ωρίμανσης, από τη συνεχώς ανανεούμενη συλλογή των «Καραμανλίδικων» απλώνει ένα ξεχωριστό ταμπλό απόλαυσης που ταιριάζει γάντι με τα ελληνικά αποστάγματα, τους οίνους και τις μπύρες από μικροζυθοποιίες της κάβας.

Παράλληλα, οι προθήκες του καταστήματος, πλουτισμένες με εκλεκτές ντελικάτσες, γεμίζουν τις τσάντες μας με εξαιρετικά - και σε πολλές περιπτώσεις σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα, για να πάρουμε γεύση από «Καραμανλίδικα» στο σπίτι μας, ενώ όλα τα προϊόντα του Παντοπωλείου και οι νοστιμιές του Εργαστηρίου έρχονται και μόνες τους στο χώρο μας, με μερικά μονάχα κλικ από τις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι (Τα)

Ερμού 119, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.