Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνει το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, σπεύσατε...

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Λόγω Covid, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας γίνονται φέτος όψιμα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (έως 15/10), και έχουν ήδη εξελιχθεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία, απλωμένη σε όλη τη χώρα. Τηλέφωνα και site πήραν φωτιά στα 81 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και συμμετέχουν στο event.

Πολλοί ψαγμένοι foodies δεν αρκούνται σε ένα εστιατόριο, αλλά επωφελούνται της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής των ειδικών μενού για να δοκιμάσουν περισσότερα, να εξασκηθούν στη βραβευμένη καλοφαγία και να καλύψουν την ανάγκη για κοινωνικές συνευρέσεις που στερηθήκαμε τόσο καιρό. Στο «CTC», η πλειοψηφία είναι νέα παιδιά στα πρώτα γαστρονομικά τους βήματα. «Τρελαίνονται με την αποδόμηση του καλαμαριού-πέστο “όχι του Λαζάρου, του Τσιοτίνη”, όπως χιουμοριστικά το καταγράφω, και για την εμβληματική μας βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Λένε ότι αυτό το πιάτο είναι ταξίδι», επισημαίνει o Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Στο «Artisanal», ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης υπογραμμίζει την ικανοποίηση του κόσμου για το άκρως προσιτό μενού και συμπληρώνει πως «εκπλήσσονται και ενθουσιάζονται με το μοβ ρύζι, από το χρώμα του παντζαριού, στο nigiri με καπνιστό χέλι Άρτας».

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας! - εικόνα 1
Λευτέρης Λαζάρου

Πολλές κρατήσεις για τον Οκτώβριο καταγράφει ήδη το «Sense» του ξενοδοχείου «Athens Was». «Έρχονται από τα βόρεια προάστια έως τη Γλυφάδα, και το πιάτο που ξεχωρίζουν οι περισσότεροι είναι η φραγκόκοτα με μπάμιες», μου λέει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Στο «Βαρούλκο» η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Αυτή η εκδήλωση ανοίγει στα νέα παιδιά το δρόμο της γαστρονομίας που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να τον περπατήσουν. Ξέρουν ότι, όταν έρθουν στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, θα νιώσουν άνετα γιατί θα υπάρχουν συνομήλικοί τους με παρόμοιες ανησυχίες στα διπλανά τραπέζια», εξηγεί ο Λευτέρης Λαζάρου.

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας! - εικόνα 2
Μαρίνος Σουράνης

Στο «Petra» του ξενοδοχείου «Canaves» στην Οία, η εκδήλωση είναι πολύ δημοφιλής στους κύκλους των επαγγελματιών που δουλεύουν στα εστιατόρια της Σαντορίνης. Ένα από τα πιο κολακευτικά σχόλια για τον σεφ Τάσο Στεφάτο είναι ότι το φαγητό του «θυμίζει μαμαδίστικο, παρά τις εξελιγμένες τεχνικές». «Μας λένε ότι δεν έχουν ξαναδοκιμάσει γεύσεις ψαριών σαν κι αυτές», τονίζει ο Μαρίνος Σουράνης από την τηνιακή «Μαραθιά», «και τους ικανοποιούν πολύ ασυνήθιστοι συνδυασμοί, όπως ο βλάχος με λουκάνικο σαλσίτσι ή τα τραγανιστά τηγανισμένα λέπια που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τρώγονται!». Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε σπεύσατε!

Δείτε τα μενού των εστιατορίων και κάντε την κράτησή σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.