Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Μας συστήθηκε ως ψαρομάγαζο με νοστιμιές στη λογική του βολιώτικου μεζέ, όμως επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως casual στέκι ανεβασμένης ψαροφαγίας.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Εκανε όνομα στη Γλυφάδα για την ποικιλία του στα αποστάγματα, αλλά και τα ταιριάσματά τους με μεζέδες εκλεκτούς και παιχνιδιάρικους, πάντα ταυτισμένους με το ιώδιο της θάλασσας. Με γεύση και ένταση τέτοια, ώστε σύντομα να μπει στο ραντάρ θαμώνων όχι μόνο από τη γειτονιά, αλλά και από όλη την Αθήνα, η «Ιωλκός» σκαρφάλωσε στην κορυφή των προτιμήσεων όσων θέλουν να νιώσουν λίγη από την τσαχπινιά του βολιώτικου τσιπουράδικου στα ήσυχα των νοτίων προαστίων. Όμως, πέρα απ’ τη φιλοσοφία του μεζέ, καταλύτης για την εδραίωσή της στις συνήθειες των μερακλήδων της θαλασσοφαγίας ήταν πρώτα και κύρια η φρεσκάδα των πρώτων υλών, με εκλεκτούς θησαυρούς των ελληνικών νερών να φέρνουν στην ψαριέρα της μια νοστιμιά αδιαπραγμάτευτα ελληνική.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 1

Σήμερα, ετοιμάζοντας μια νέα φάση που έχει αρχίσει να «γράφει» όμορφα στην ανανεωμένη, πιο ζεστή και σπιτίσια σάλα της, η «Ιωλκός» ρίχνει το βάρος της ακριβώς σ’ αυτό που την έβαλε στην καρδιά των καλοφαγάδων: τις εξαιρετικές της ψαριές, με αστέρια όπως το γαριδάκι της Σύμης, οι καραβίδες του Ευβοϊκού, αλλά και τα εντυπωσιακά μεγάλα ψάρια απ’ την Κάλυμνο και τα νησιά του Αιγαίου. Και το κάνει με νέο καπετάνιο τον εξαιρετικό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος ανέλαβε να χαράξει τη ρότα της από την επανέναρξη της εστίασης, σχεδιάζοντας ένα βελούδινο πέρασμα στην καινούργια εποχή.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 2

Φυσικά, η νέα προσέγγιση δεν αφήνει πίσω τα ταιριάσματα των θαλασσινών με αποστάγματα και με τις ετικέτες της προσεγμένης λίστας κρασιών, αφού ωμοφαγικά πιάτα, όπως το ταρτάρ καραβιδοουράς σε πουρέ λεμονάτου αβοκάντο, με κάππαρη και λιαστή ντομάτα, ή μαρινάτα, σαν τη βουτυρένια λακέρδα από παλαμίδα, κρατάνε ψηλά τις εντάσεις, με στόχο να τις αγκαλιάσει το συνοδευτικό τσιπουράκι. Απ’ την άλλη, όμως, comfort μαγειρέματα σαν τα αφράτα κι αρωματικά σουτζουκάκια θαλασσινών, που έρχονται ξαπλωμένα πάνω σ’ έναν ρουστίκ πουρέ από πεντανόστιμη φάβα, με τη ζουμερή γαρίδα τους να δίνει τον τόνο στη γεύση, δείχνουν το δρόμο για την πιο εστιατορική θαλασσοφαγία που θέλει να ξεδιπλώσει ο σεφ στο τραπέζι, κρατώντας παράλληλα τον προβολέα στα μεγάλα ψάρια. Αν λάβουμε ως ένδειξη το μαύρο ριζότο με το αρωματικό και τρυφερό καλαμαράκι από πάνω, η κουζίνα έχει τα φόντα να τα μετατρέψει σε βασιλικά head to tail γεύματα, ξεκινώντας από σεβίτσε και ταρτάρ και περνώντας σε φρέσκες tailor made πάστες, προτού καταλήξει σε σοτέ φιλέτα και ψητά κεφάλια – στην επόμενη επίσκεψή μας, πάντως, εμείς σίγουρα προς τα εκεί θα κινηθούμε…

Τιμή: € 25-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.