6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Ταβέρνες με ιστορία, burgers με τσαγανό, pizza με κοσμοπολιτισμό και στέκια με νοστιμιά που εκτείνεται κι εκτός του μενού· έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

Po’ Boys

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 1

Ξεκίνησε ως food truck κι αυτή την αύρα κρατάει ακόμη στο στήσιμο της ανοιχτής κουζίνας του, απ’ την οποία βγαίνουν λαχταριστά slow cooked χοιρινά παϊδάκια, briskets και pork bellies που, μαζί με τα smashed burgers του, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας γεύσης βγαλμένης κατευθείαν απ’ τα BBQ του αμερικάνικου Νότου.

Zampano

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 2

Στέκι με όνομα εμπνευσμένο από ταινία του Φελίνι (συγκεκριμένα το «La Strada»), δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο εκλεκτικιστικό απ’ το «Zampano». Αποτελεί γευστική έκφραση του αδελφού hostel «City Circus», κρατά όμως δική του ταυτότητα, την οποία εκφράζει όχι μόνο στην κομψή ελληνική κουζίνα, αλλά και στην προσεγμένη κάβα του.

Crust

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 3

Με νεοϋορκέζικο αέρα στα αφράτα slices και αφοσίωση στα καλά υλικά για τα πληθωρικά toppings του, το «Crust» έγινε το αντίδοτο στις λιγούρες των early adopters της Πρωτογένους κι εδραιώθηκε ως streetfood φάρος της γειτονιάς, με το δρομάκι του να μεταλλάσσεται σε post-hipster σταθερά, όπου το alternative παρτάρει με τη μεϊνστριμιά.

Monster Burgers & Beers

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 4

Premium υλικά και περιπετειώδη διάθεση βάζει ανάμεσα στα ψωμάκια του ο δεύτερος πόλος street καλοφαγίας στην Πρωτογένους. Έχτισε στρατιά φανατικών χάρη σε πληθωρικά burgers από εκλεκτά κρέατα και vegan εναλλακτικές, αλλά και σε μια από τις πιο ενημερωμένες κολεξιόν μπίρας (με κάμποσες αποκλειστικότητες) στην Αθήνα.

Νικήτας

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 5

Καθημερινό ραντεβού των ορκισμένων θαμώνων και σημείο αναφοράς της γειτονιάς πολύ πριν εκείνη γίνει trendy στα ‘00s, ο «Νικήτας» είναι μια χωροχρονική σταθερά που ξανανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ τα πιάτα-αστέρια του, όπως το –καλύτερο του κέντρου– κοντοσούβλι, παραμένουν αναλλοίωτα αυθεντικά.

Το Λοκάλι

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με την πλατεία του παλιού Cine Ψυρρή για αυλή και μια αίσθηση σοφιστικέ χαλαρότητας, το «Λοκάλι» έχει μαρκαριστεί ως το πιο hot στέκι της γειτονιάς τα τελευταία χρόνια, μιξάροντας μοντερνισμό και παράδοση, σε ένα κόνσεπτ νεοταβέρνας με νεύρο. Φέτος, τις γεύσεις ανεβάζει ακόμη περισσότερο ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Monster Burgers & Beers

Πρωτογένους 8, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Νικήτας

Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.