Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Το νέο απόκτημα του Ψυρρή είναι ένα ατμοσφαιρικό διαμαντάκι που έχει την συναρπαστική του βίστα για ορεκτικό, και πιάτα με ξεχωριστή φινέτσα για κυρίως, σε μια ταράτσα που δεν μοιάζει με άλλη στη γειτονιά.

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις όταν φτάνεις σ’ αυτό το όμορφα ανακαινισμένο κτίριο του 1925, στα χαμηλά της Ερμού, σχεδόν απέναντι απ’ τον ηλεκτρικό του Θησείου. Απ’ τη φρεσκαρισμένη του πρόσοψη, που έχει φέρει την παλιά της αρχοντιά στο σήμερα, μέχρι το χαριτωμένο εσωτερικό που, ανοίγοντας διάλογο με το παρελθόν, δίνει βάθος στην πρόταση φιλοξενίας του, το «Mira Me Athens» («Κοίταξέ με» στα ισπανικά), το boutique hotel που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη άνοιξη στη γειτονιά του Ψυρρή, είναι ένα χάρμα ιδέσθαι από το «καλώς ήρθατε».

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens» - εικόνα 1

Κι αν το ισόγειο bistro περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει κανονικά τις πόρτες του, το rooftop έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει μια από τις πιο απολαυστικές βίστες της πόλης. Με τα γραφικά Αναφιώτικα, τον επιβλητικό Παρθενώνα, τον ατμοσφαιρικό ναό του Ηφαίστου και το εντυπωσιακό αστεροσκοπείο να λάμπουν σαν κοσμήματα, το κάδρο επεκτείνεται και φτάνει νότια ως τη θάλασσα, τον Πειραιά και τα σηκώματα της Καστέλλας, σε μια θέα απολαυστική, που καθαρίζει το βλέμμα περίπου με τον ίδιο τρόπο που γαληνεύουν την ψυχή τα cool vibes που εκπέμπει ετούτη η απόκεντρη ταράτσα, αλλά και η κομψή κουζίνα που σερβίρεται στα μαρμάρινα τραπεζάκια της.

Με αφετηρία τις γεύσεις και τα υλικά της Μεσογείου, αλλά οδηγό τις σύγχρονες εστιατορικές τάσεις, το «Mira Me Athens» παρουσιάζει ένα μενού με φαντασία και φινέτσα, όπου πιάτα όπως οι κροκέτες φάβας με καρπάτσιο χταποδιού ή τα κανόλι με μοσχαρίσιο ταρτάρ φέρνουν στο τραπέζι ένα παιχνιδιάρικο fusion παράδοσης και μοντερνισμού. Comfort επιλογές σαν το risotto παντζαριού με κοπανιστή Μυκόνου και αμύγδαλα αποκαλύπτουν νέες πτυχές γνωστών υλικών, ενώ δημιουργίες σαν το μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας, εστραγκόν και «ταλιατέλες» πικλαρισμένου φινόκιο, ή το onglet (διάφραγμα) από Black Angus, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα μανιταριών, φέρουν πλήρη την κλασική τους κομψότητα σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.